Nikon D5100 webcam olarak nasıl kullanılır?

Phusro

Kilopat
Katılım
1 Ocak 2016
Mesajlar
288
Çözümler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, Nikon D5100 DSLR makineye sahibim ve webcam olarak kullanmak istiyorum. Nikon Webcam Utility yazılımıyla birlikte kullanmayı denemek istedim ama hangi çıkışını bilgisayara bağlayacağımı bilemedim. Bilen birisi varsa çok yardımcı olur, şimdiden teşekkürler.

1608938519524.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki adreslerden sisteminize uygun Nikon Webcam Utility programını indirin, kurun ve USB üzerinden kameranızı bilgisayara bağlayın. Gerisi çok kolay.

Webcam Utility (Windows)


Webcam Utility (Mac)

Merhabalar, yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu programı kurmayı deniyorum indiriyorum install kuruyor vs işte next next olayları sonra kurulmuştur diyip kapatıyor ama bir daha hiçbir yerde bulamıyorum kurulu halini
 
Ben de Nikon D5100 var. Sanırım Nikon Webcam Utility desteklemiyor. Kaynak:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Maalesef bende de 5100 var desteklemiyor ama bir şekilde yapabilir miyiz diye araştırıyorum.
Tekrar merhabalar;

Video capture card ile bu işin çözüleceği kanısına vardım ve sipariş verdim. Muhtemelen pazartesi gelmiş olur size geri dönüş yapacağım.
 
Son düzenleme:
Merhabalar geç dönüşüm için özür dilerim. Evet video capture card ile görüntüyü aktarmayı başardım. Birde en el14 güç adaptörü aldım buda pil yerine prizden enerji almamı sağladı. Şuanda tek sıkıntım d5100 ü hackleyemedim. İngilizce olarak bir video buldum onuda halledeceğim diye düşünüyorum. Hacklememin sebebi otomatik kapanma olayını ortadan kaldırmak ve yayında hep açık kalmasını sağlamak. Yayında görüntü kalitesi diafram açıklığının avantajları çok güzel. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Hacklemeyide yapabilirsem detay açıklama yazacağım yada youtube a video olarakta atabilirim.
 
El 14 dediğiniz dummy battery denilen şey değil mi? Fişe takıyorsun hep şarjda çalışıyor. Bir de evet o benim için de sorundu ayarlarını çok kurcaladım fakat otomatik kapamayı kapatan bir ayar bulamadım her şey için sağ olun şimdiden umarım başarırsınız.

Merhabalar geç dönüşüm için özür dilerim. Evet video capture Card ile görüntüyü aktarmayı başardım. Bir de en EL14 güç adaptörü aldım bu da pil yerine prizden enerji almamı sağladı. Şu anda tek sıkıntım D5100'ü hackleyemedim. İngilizce olarak bir video buldum onu da halledeceğim diye düşünüyorum. Hacklememin sebebi otomatik kapanma olayını ortadan kaldırmak ve yayında hep açık kalmasını sağlamak. Yayında görüntü kalitesi diafram açıklığının avantajları çok güzel. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Hacklemeyi de yapabilirsem detay açıklama yazacağım ya da YouTube'a video olarak da atabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı