İnceleme Ninja Gaiden 4 İnceleme

Makaleler
2
Yer
İzmir
IMG_4021.jpeg

Zamanında oyun dünyasında “zor oyun” denince akla tek bir isim gelirdi: Ryu Hayabusa. Dark Souls falan ortalarda yokken o, oyuncuların sinir sistemini test ediyordu. Şimdi yıllar sonra Ninja Gaiden 4 karşımıza çıktı ve soruyor,“Gerçek ninja reflekslerini hatırlıyor musun?”

Ninja Gaiden 4, serinin özüne sadık kalmış ama her şeyi günümüze taşımış. Yine dünyanın başına bela açan bir tarikatın peşinde, ama hikayeden çok dövüş sahneleri konuşuluyor.
Bu oyun, “ben artık kolay oyunlardan sıkıldım” diyenler için yapılmış.
Her düşman seni ciddiye alıyor, her hata canla ödeniyor. Özellikle Spirit Flow sistemi, doğru anda saldırı yaptığında ortaya çıkan o parıltı ve hız hissi çok iyi.

Yeni başlayanlar için uyarayım, Ninja Gaiden 4, öğretmiyor. Dövüyor, sonra “anladın mı?” diyor. Ama alıştığında dövüş sisteminin ne kadar akıcı ve ustaca kurulduğunu fark ediyorsun. Her darbe net, her kombo ağırlıklı, ve sonunda o klasik “biraz daha oynayayım” hissi geri dönüyor. Silah çeşitliliği de oynanışı canlı tutuyor; her silahın temposu ve kullanım amacı farklı. Tek bir silaha abanırsan oyun bir süre sonra seni zorlamaya başlıyor. Savunma yapayım, bekleyeyim kafası burada pek çalışmıyor.

Bosslar

Serinin en iyi şeylerinden olan boss dövüşleri burada da parlıyor.
Her biri özel, her biri farklı bir strateji istiyor.
Reflekslerin Ninja seviyesinde değilse geçmiş olsun.
Ama bu zorluk seni itmek yerine motive ediyor. O son vuruşu yaptığında, tüm emeklerinin karşılığını alıyorsun.

Görsel ve Teknik Taraf

Team Ninja bu kez işi sıkı tutmuş. PC sürümü çok iyi optimize edilmiş. Ultra ayarlarda bile kare hızı sabit, gölgeler keskin, animasyonlar tereyağı gibi akıyor.
Kan efektleri ve parça pinçik olan düşmanlar gösterişli. Grafikler yeterli seviyede.
Klavye ile oynamak zor, gamepad şart. Klavye denediğimde parmaklarımda kramp başladı, bu oyunda bilek gücü lazım.

Sesler ve Müzikler

Japon ezgileriyle elektronik müziklerin birleşimi gerçekten atmosferi taşıyor.
Boss dövüşü sırasında ritim yükseliyor, kılıçlar havada şakırtıyor, müzik seni daha da gaza getiriyor.
Ana kahramınımız konuşmasa da her vuruşuyla duygusunu anlatıyor.

Sonuç
Ninja Gaiden 4, modern çağın en saf aksiyon oyunlarından biri. Hack and slash seven, aksiyonu bol oyun arayan ve zorluğu arayanlar mutlaka denemeli. 8/10
1769414356557.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu oyun aslında basit ben normal zorlukta oynadım bi tek ryu ve final boss zorladı. Onda da 5 6 denemede geçtim ama master ninja harbiden çok zor moblar filan yarı canını götürüyor tek vuruşta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı