Hocam bende sizin gibi araştırıyorum öğrendiğimi söyleyeyim.
Şimdi Online kısımda şöykle okudum sistem dosyaları olan sysNAND sizin orijinal switch kütüphaneniz burada sizin orijinal Firmware ile çalışan bir yer, siz eğer CFW işlemi yapıp farklı bir Firmware yükelyecek olursanız onu emuNAND ile yapıyorsunuz ve eğer ki EmuNAND'ı SD carta yüklerseniz (ki aslında emuNAND SysNAND'ın bir kopyası) ve ayrı tutarsanız ban riski olsa bile çok düşüyor anladığım kadarıyla. Tabii kırmadan önce sysNAND üzerine Emu kurmak yerine SD karta kurmakta fayda var.
Fiyat konusunda da 2 haftadır araştırıyorum hocam çipli almak yerine 2. el temiz çipsiz OLED arayabilirsiniz genelde 9-10 civarında oluyorlar pazarlık ederseniz 8.5 bile bulabilrisiniz onu alıp işini bilen bir ustaya CFW işlemi yaptırırsanız muhtemelen problem olmaz, işlem ücreti genelde 2.500 civarı oluyor bu aradayani kafadan 10-11.5k arası bir fiyat biçe bilirsiniz SD cart ücreti ile 12 olur gibi.
OLED olmasına gerek yok dersenizde bence Lite alın kırık Lite 8K civarınabuldum geçen üstte dediğim gibi yaparsanız belki 4-5 bin liraya 2.el temiz cihaz alabilirsiniz. Ama tabii ki kötü ekran ile televizyona bağlama özelliğinden mahrum kalacaksınız bilginize.
F/P konusuna girersek de çipli bir cihaz sonuçta bu

Kütüphane sizin tamamen hani 20 bin liralık cihaz olsa bile sonsuz oyuna erişiminiz olacak neticede

.
Son olarak Switch 2 bekleme konusnda size kalmış diyorum bende bekliyorum bir switch 2 çıksın görelim ona göre alıp almayalım diye ancak hani switch 2 çıtkı diyelim Türkiye'de normal fiyatları ne zaman görecek ne zaman çip takılır hale gelecek bunları bilmeden konuşmak çok doğru olmaz bence.
Ha ikinci bir yönetem olarak Switch 2 yi alıp kutusundan çıkarmayın belki switch V1 gibi çip takılmadan kırılabilecek ama sanmıyorum tabii ki.
Dediğim gibi eksik / hatalı bir bilgi olabilir düzeltirseniz sevinirim.