Nintendo Switch V1 vs Lite

Yessirskiiii

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşım kız arkadaşına hediye olarak almak istiyor. Hangisini alması gerektiğini bana sordu ancak konu hakkında bir bilgiye sahip olmadığım için size danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Lite basit bir el konsolu bi olayı yok ama Switch 1 Nintendonun simgelerinden biri. 2 tane kolu yerine takılıp çıkarılmayacaksa neden nintendo alayımki zaten. Kısaca 1 çok daha iyi.

Hocam iyi Sosyaller. Yaklaşık 14 ay önce Nintendo aldığımdan ve konu ile bilgilerim hala taze olduğundan şöyle birkaç şey söylemek istedim:
Şimdi öncelikle Lite ve V1'in farklarından kısaca bahsetmek gerekirse üç önemli fark mevcut diyebiliriz.
Bunlardan ilki Lite versiyonunda Joy-Con'lar gövdeyle bütünleşik durumda yani icabında çıkarıp iki kişi locak multiplayer oyun oynayamıyorsunuz. Yani arkadaşınızın "Ya arada kız arkadaşımla beraber oynarız." gibi bir hayali varsa Lite versiyon ile bu mümkün değil. Bu durumun getirdiği bir diğer sıkıntı ise Tüm Switchlerde olan kronik "drifting" problemi (Kabaca siz analoğu oynatmasanız bile sanki oynatıyormuşsunuz gibi karakterin ekranda hareket etmesi). Diğer sürümlerde Joy-Con bu problemi yaşasa bile en kötü yeni bir tane alıp yolunuza devam ediyorken Lite'da mecburen servisin yolunu tutuyorsunuz.

İkinci farklılık Dock: Lite harici modellerde konsolu Dock aracılığı ile TV'ye bağlayıp oynayabiliyorken yLite da bu mümkün değil. Ayrıca konsol dock modunda iken daha yüksek performansta çalışıyor bu da bize daha yüksek çözünürlük ve FPS değerleri olark dönüyor.

3. Pil performansı: Tüm Swticler içinde en kötü pil performansı V1'e ait diyebiliriz. Kesin bir değer vermem ancak V1 ile Lite arasındaki farkı kabaca 1 saat Lite'ın lehine yorumlamak mümkün. Ayrıca 2. el alıncak cihazın halihazırda pili biraz aşınmış olacağından bu fark daha da elzem olabilir.

Elbette daha birçok fark mevcut ancak önemli gördüklerimi kabaca böyle özetleyebilirim.
Bütçe olarak çok alakasız bir tavsiye olacağını kabul ediyorum lakin imkan var ise kesinlikle Switch 2 alınmasınnı çok daha doğru bir tercih olacağını da eklemek istiyorum.

Kızların eline lite daha çok yakışır ama işlevsellik açısından kesinlikle V1,ayrıca böyle oyuna merakı olan Nintendo hediye edilebileceğiniz bir sevgiliniz olursa asla kaçırmayın,çünkü kızlarda oyun kültürü sadece Valoranttan ibaret.

Merhaba, arkadaşım kız arkadaşına hediye olarak almak istiyor. Hangisini alması gerektiğini bana sordu ancak konu hakkında bir bilgiye sahip olmadığım için size danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Hem lite Hemde v2 sahibi birisi olarak söylüyorum ki Lite alınmasını tavsiye ederim. Tv bağlanma işi çok çok önemli değil bence zaten genel olarak amacı elde oynamak ve öyle de yapıyorsunuz. Ben toplasanız 2-3 kere bağlamışımdır. Ayrıca v1 batarya süresi Lite'a göre daha kısa ve lite'ın ekranı biraz daha iyi. Lite'ın tuş basış hissiyatı ve joy-con kısımlarının oynamaması da en güzel şeylerden birisi. Çünkü normal switch'de joy-con kısımlarında hafif sallantı olur ve beni rahatsız ediyor . Şuan alacak olsam v1 yerine lite alırdım. Bütçeyi bilmiyorum ama 9 bin civarına OLED versiyon görüyorum belki o alınabilir hem ekran Kalitesi iyi batarya iyi ayrıca daha büyük ekran.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı