Nintendo Switch vs Steam Deck

OrTreX

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, Nintendo Switch almayı planlıyordum fakat oyun fiyatlarının 1000 liralarda gezmesinden sonra Steam Deck mi alsam dedim falan onunda fiyatı yirmi binlerde geziyor yani anlıyıcağınız ikisi de neredeyse aynı. Yani o yüzden burada size sorum yolda okulda ve boş zamanlarımda kafa dağıtmak için oyun oynayabileceğim bir el konsolu olarak hangisini tercih etmeliyim? Hangisi daha iyi performans verir ve kullanışlıdır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam Steam Deck alırdım hocam Nintendo direk kur üzerinden fiyatlandırma yaptığı için aşırı pahalı oyunları ayrıca Steam Deck'te aşina olduğumuz oyunlar var ve bu işlemi Steam yaptığı için oyunlar ona özel optimizasyon sağlıyor ayrıca Steam Deck'te oynadığınız bir oyuna bilgisayarda da devam edebiliyorsunuz ben olsam Steam Deck alırdım.

Nintendo oyunları size hitap ediyorsa ve maddi durumunuz bir oyuna 1000 TL verebilecek kadar iyiyse alınabilir. Yani burada önemli olan oyun zevki meselesi. Ama Steam Deck daha karlı bir konsol. Nintendo Switch fiyatını hakketmeyen bir konsol. Ama oyunları size hitap ediyorsa alınabilir. Eğer Nintendo alacaksanız size şunu öneririm, eğer güvenilir bir arkadaşınızda Nintendo varsa ortak hesap kullanıp yarı yarıya oyunları ödeyebilirsiniz.

Steam deck aynı bilgisayar gibi düşünün grafik ayarları da var galiba oyunların. Bilgisayar oyunlarının çoğunu oynarsınız. Switch ise hem grafikleri daha kötü hem de PCdeki oyunların çoğu yok. Mesela grafik olarak FIFA 22 switch ile PC grafiklerini karşılaştırın. Çok fark olduğunu görürsünüz. Mobilden daha kötü grafikler. Ama bir videoda gördüm adam Star Wars Jedi Fallen Order'ı epic grafiklerde oynuyordu.

Öncelikle merhaba, Nintendo Switch almayı planlıyordum fakat oyun fiyatlarının 1000 liralarda gezmesinden sonra Steam Deck mi alsam dedim falan onunda fiyatı yirmi binlerde geziyor yani anlıyıcağınız ikisi de neredeyse aynı. Yani o yüzden burada size sorum yolda okulda ve boş zamanlarımda kafa dağıtmak için oyun oynayabileceğim bir el konsolu olarak hangisini tercih etmeliyim? Hangisi daha iyi performans verir ve kullanışlıdır? Şimdiden teşekkürler.

Switch'in CFW'li bir versiyonunu alabilirsin.

Yani o yüzden burada size sorum yolda okulda ve boş zamanlarımda kafa dağıtmak için oyun oynayabileceğim bir el konsolu olarak hangisini tercih etmeliyim?

Nintendo özel oyunları kafa dağıtmak için biraz daha iyidir. Eğer Nintendo oyunlarına ilginiz yoksa Steam Deck'te alabilirsiniz. Ama Steam Deck'te bilgisayar gibi grafik ayarları yapmak kafa dağıtmak için girdiğiniz oyunda sinirlerinizle oynayabilir.

Hangisi daha iyi performans verir.

Steam Deck beygir gücü olarak daha iyi ancak oynatacakları oyunlar farklı olduğu için bence güç çok önemli değil. Hem de optimizasyon etkeni de dahil olduğu için doğru bir kıyaslama yapmak mümkün olmaz.

Kullanışlıdır?

Nintendo Switch hem daha hafif hem de bataryası daha uzun gidiyor. Yine de internette gezmek ve diğer uygulamaları kullanmak isterseniz Steam Deck daha mantıklıdır.

Steam yaptığı için oyunlar ona özel optimizasyon sağlıyor.

Oyunlara optimizasyonu geliştiriciler getirir ve benim bildiğim PC'deki geliştiriciler Steam Deck'e özel optimizasyon ile uğraşmaz. Nintendo kanadında ise konsola çıkacak bütün oyunlar konsola optimize edilir.

FIFA 22 Switch ile PC grafiklerini karşılaştırın.

Switch ile Steam Deck'i karşılaştırmak daha mantıklı olur ve Switch'e optimize olarak çıktığı için hele ki gelecekte oyunlar Nintendo yeni konsol çıkarana kadar daha iyi gözükür.

Herkese tercih yapmama yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Ben kafa dağıtmak için el konsolu almayı düşünüyordum internette gezmek için yeterince büyük bir ekrana sahip iPhone 11'im var yani internette gezmeye ihtiyacım yok yani taşınabilir PC gibi bir şey aramıyorum el konsolu arıyorum ve chill oyunlar oynayıp okul iş otobüs gibi yerlerin stresini atmak istiyordum o yüzden dediklerinizden sonra Nintendo Switch almayı uygun gördüm oyunları tuzlu olsa da Steam Deck'e 20-22 bin vermektense Nintendo alıp 12-14 tane oyun alırım çünkü anladığım kadarıyla Nintendo kafa dağıtmalık daha çok oyunu optimize şekilde veriyor Steam Deck tarafında geliştirici optimize ettiğinden sıkıntılı olabileceğini düşünüyorum. Konsol çok ağır ve kullanışlı değil gibime geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı