Nirvana NB 15.6 Format atarken yeni birim oluşturulamaması

Arkadaşlar Merhaba,
Sağlıklı günler dilerim öncelikle,

Bilgisayar: Casper (Nirvana NB 15.6)

Format atıp Windows 10 yüklemek için işe koyuldum. Bu ara da yedeklerimi de "D" sürücüsüne aldım. USB bellekle işleme başladım. "C" sürücüsünü biçimlendirdim ve sildim. Ardından yükleme yapmak için yeni birim oluşturmaya çalışıyorum izin vermiyor. Konsoldan Diskpart'dan diski formatlasam yedeklerim gidecek, ne yapacağımı bilmiyorum. Sizlerden yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.. Ekte görseller konuyu daha anlaşılır yapabilir.
(Çare: @Recep Baltaş )
WhatsApp Image 2020-03-20 at 15.08.26 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-03-20 at 15.08.25.jpeg
WhatsApp Image 2020-03-20 at 15.08.26.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Merhaba,
Sağlıklı günler dilerim öncelikle,

Bilgisayar: Casper (Nirvana NB 15.6)

Format atıp Windows 10 yüklemek için işe koyuldum. Bu ara da yedeklerimi de "D" sürücüsüne aldım. USB bellekle işleme başladım. "C" sürücüsünü biçimlendirdim ve sildim. Ardından yükleme yapmak için yeni birim oluşturmaya çalışıyorum izin vermiyor. Konsoldan Diskpart'dan diski formatlasam yedeklerim gidecek, ne yapacağımı bilmiyorum. Sizlerden yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.. Ekte görseller konuyu daha anlaşılır yapabilir.
(Çare: @Recep Baltaş )Eki Görüntüle 517383Eki Görüntüle 517384Eki Görüntüle 517385
Kod:
list disk
sel disk 0
create partition primary (bu komuttan sonra biçimlendirelemeyen bölüm RAW'a dönüşecektir.)
list vol
sel vol 2 (hata veren bölüm numarası)
format fs=ntfs label="sistem" quick

Yukarıda nasıl yapacağını anlattım okursan.
Gördüm hocam bilgisayarı bekliyorum, deneyeceğim. Teşekkürler, umarım yedeklere bir zarar vermem.
Kod:
list disk
sel disk 0
create partition primary (bu komuttan sonra biçimlendirelemeyen bölüm RAW'a dönüşecektir.)
list vol
sel vol 2 (hata veren bölüm numarası)
format fs=ntfs label="sistem" quick
Hocam formatı değiştirdi bu işlem teşekkürler, fakat yüklememe izin vermiyor halen.
WhatsApp Image 2020-03-20 at 16.24.51 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-03-20 at 16.24.51.jpeg
WhatsApp Image 2020-03-20 at 16.24.52.jpeg

Son düzenleme:
BIOS menüsünden UEFI ayarını kapatıp öyle deneyin, olmaz ise önceki işletim sisteminin aynısını kurmayı deneyin.

Mesela C: diskini silmeden önce Windows 7 vardı ise tekrar Windows 7 kurmaya çalışın.
İşe yaradı kardeşim yeniden eski işletim sistemini (Win7) ile formatlama işlemini başlattım işe yaradı, eyvallah.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı