Nisanda 10000 TL'ye alınan i5-10400F sistem iyi midir?

fiwhs

Hectopat
Daha fazla  

Geçen bu sene nisan ayında böyle bir sistem topladım (mouse da aldım ama burada şimdi bulamadım toplam 11 oluyor şu anda) ve 10 bin tuttu yanına da 2K'ya bir 144 Hz monitör aldım. Şu anda bu bilgisayarı almak isteseniz 15K'ya falan geliyor. Sizce o zaman aldığımda kazıklanmış mıyım? Üstüne şunu ekleyip şunu alsaydın vs. demeyin son bütçemle aldım.

Fiyatına göre kötü. Kazıklanmışsınız diyebilirim

Büyük ihtimalle evet. Türkiye piyasasına bakılırsa malum. Konuyu ilk gördüğümde bu sene Nisan sandım meğer geçen seneymiş. Maalesef.

1650'li bir sistem için çok, şu an 7K ya rahat toplanır hatta daha güçlüsü toplanır.

Dostum bunu neden soruyosun, alabileceğin bütçe o idiyse Senin bahsettiğin zamanda ekran kartları ve sistem fiyatları yüksekti. O döneme göre iyi diyebiliriz ama şuan o fiyata 6600 - 2060'lı sistemler bulunuyor nadirde olsa. Yani kendni kötü hissedecek bir durumun yok ortada. Şöyle düşün Nisanda almışsın şuan temmuzdayız 3 ay geçtiğini varsayıyorum bu 3 ay sıkılmak yerine eğlendin, vakit geçirdin, stress attın. Herşey maddiyat değil bu kadar takılma yani. Mesela ben 1080'li sistemimi 11.750 TL'ye satmıştım monitör mouse, kulaklık ve klavyeyle beraber yaklaşık 15 ay önce. Ama biraz daha sabredip beklesem sistemimi 16-17K'ya satabilecektim, o zamanlar bu BTC işleri tavan yapmıştı ama ben bilmiyordum tabii. Pişman değilim o zamana göre iyi satmıştım. O yüzden, kendini boşa üzme yani, eğlenmene devam et.
Ben bu sene olarak anladım ama gene de o dönem fiyatlar daha da uçuktu yani 1 yıl 3 ay bomboş, bilgisayarsız kalacaktınız aradaki fiyat farkını ona sayın..

Yani karda mıyım anlamadım ki.

Bundan 1 ay önce i5 10400F 2060 sistem 12kya gelmişti vatana hatta o fiyat bile pahalı güzel kazık yemişsiniz ama yapacak bir şey yok artık 4 GB ekran kartı günümüz oyunlarına yeterli orta grafiklere akıcı oynarsınız ama SSD ne kadar yeter bilemem 5 6 tane oyun yüklerseniz.

Geçen yıl Nisan'a göre baya iyi kazık yemişsiniz.

2022 nisan yanlız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…