Nitelikli meslekler fazla maaş almalıdır

Hiçbir şey kaybettikleri yok. Asıl biz buna dur demezsek ülkemizi kaybederiz.

Mesele tam da burada zaten, ülkeyi yönetenin ülkeyi kaybetmek gibi bir tereddüdü yok. Dediğiniz doğru onlar dur demiyor biz demeliyiz. Ama biz 3, 5, 10, 100 kişi ile buna dur dersek bile sesimizi duyuramayız. Yetkimiz ve yapabileceklerimiz sınırlı. Bunun için ülkeyi, milleti en az bizim kadar sahiplenecek ve severek birilerinin ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Bizim gibi kaybetme tereddütleri olan insanları yine biz seçim ile ülkeyi yöneten konumuna getirebiliriz. Yani haklısınız yine iş bize düşüyor.
 
Hiçbir şey kaybettikleri yok. Asıl biz buna dur demezsek ülkemizi kaybederiz.
Tamam işte ondan bahsediyorum. "Göç ettirenler" sadece bir zümre değil. Büyük bir topluluk, onlar kaybeder böyle giderse.
 
İnsan önemsenmediği istenmediği yerde durmaz. Her insan hakkı verilmediği sürece tepki gösterecektir. Bakmayın çıkar telefonunu diyen dayılara onlar zaten kış uykusundalar.
 
Ülkedeki mühendislere reboot atmak lazım. İpini koparan mühendis olduğu için artık meslek ayaklar altına alınmış durumda. 40-50 binden aşağısının mühendis olamaması lazım. Prestijini tekrar kazandırmak lazım. Prestiji geçtim zaten 200 binlik bölümden mezun olan muhendisi kim ne yapsın? Aldığı eğitim kendine yetmiyor çoğu durumda...

Doktor konusunda... Sıkıntı doktor olmaması mı yoksa hastane olmaması mı bilmiyorum ama devlet hastanesine gitmek imkansız. İstanbul'da tanıdığım alarm kurup bekliyordu randevuların yenilenme saatini. Bursa'da 14 ay arayla 2 kere nörolojiye gitmeye çalıştım, birinde hastanede çalışan tanıdık sağ olsun torpille 2 hafta sonra gidebildim diğerinde özel hastaneye gidip 400 lira bayılmak zorunda kaldım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı