Nitro 16 vs ROG 16

8keyd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF F15 FX507ZV
Merhaba, bugün ASUS TUF ürünümün iadesini gerçekleştirdim. Servis sağ olsun iade etti ve bilgisayar arayışına geçtim. Faturadan 43.000 TL iade alacağım ve internette iki model buldum.

1. Acer Nitro 16 180Hz 3ms R7 8845HS RTX 4060 140W 16 GB RAM 512 GB SSD.
2. ASUS ROG 16 165Hz 3ms i7 13650HX RTX 4050 140W 16 GB RAM 512 GB SSD

Bu iki model arasında kaldım. Tabii ki özelliklerine bakınca hangisi daha iyi anlaşılıyor ancak servis kalitesinden ve uzun vadede sorun çıkartmayacak model hangisidir?

Mesela ASUS sağ olsun bana iki kez değişim raporu verdi. Bu yasal hakkımı çoğu yer vermez diye düşünüyorum. Her ne kadar aynı servis altında olsalarda Acer servisinden de fazlaca şikayet var ve ROG yıllarca kullanılmış bir kasa. Yani uzun vadede sorun çıkarmayacağını öngörüyorum. Acer'de kasalar sanırım sıklıkla değişiyor. Kısaca 1-1.5 yıl sonra işlemcim 90-100 derecelere çıkarsa kalitesizse Acer ilgilenmezse diye endişe ediyorum. Ekstra RAM yükseltme mevzusu da var. Sizce hangi model daha sorunsuz olur. Çünkü şu iki yılda yedi kez ASUS servisine laptopumu bıraktım. Yani geldiğimde yine mi arızalandı diyorlar.

Acer'in de ASUS'un da servisi aynı SMSinfo bakıyor. Maalesef berbat bir servis. Eğer bu iki markayı alacaksan bakımları vs kendin yapmanı tavsiye ederim.

Eğer rakabetçi oyunlar oynuyorsan AMD üzer istediğin FPS değerlerini vermez.

Alternatif olarak bu cihazı önerebilirim.

RAM takviyesi ile en iyi tercih olacağını düşünüyorum

Lenovolarda anakart sorunu varmış hocam lenovo istemiyorum. Çok bilinmiyor o sorun ama gelir beni bulur.

Acer'in de ASUS'un da servisi aynı SMSinfo bakıyor. Maalesef berbat bir servis. Eğer bu iki markayı alacaksan bakımları vs kendin yapmanı tavsiye ederim.

Eğer rakabetçi oyunlar oynuyorsan AMD üzer istediğin FPS değerlerini vermez.

Alternatif olarak bu cihazı önerebilirim.

O kadar çıkmayabilir bende beğendim ama maalesef bütçe o kadar çıkmaz yani 52 bile biraz fazla Rog 16 olan indirime girmiş 48 belki ben alana kadar çıkmazsa onu bile alabilirim.

Lenovo'larda anakart sorunu varmış hocam Lenovo istemiyorum. Çok bilinmiyor ama o sorun gelir beni bulur.

O kadar çıkmayabilir bende beğendim ama maalesef bütçe o kadar çıkmaz yani 52 bile biraz fazla ROG 16 olan indirime girmiş 48 belki ben alana kadar çıkmazsa onu bile alabilirim.

i5 12450H versiyonunda anakart sorunu var AMD de yok

4050 cihaza o fiyatlar verilmez. Çıkamıyorsan Nitro'yu al.

Servisinden dolayı düşündürüyor Acer. Yoksa karar kıldım aslında. ASUS'ta öyle Acer'deki gibi sorunlarım olmadı. Gayet de iyi deneyimlerim oldu aslında.

Dostum servisleri aynı iki markanında.

Sorduğumda aynı servis ama teknisyenler farklı dedi bana ASUS'taki danışman. O yüzden yoksa aynı olduğunu biliyorum hocam. Acer'i alacağım gibi Predator olursa tadından yenmez zaten.

Sorduğumda aynı servis ama teknisyenler farklı dedi bana ASUS'taki danışman o yüzden yoksa aynı olduğunu biliyorum hocam ama Acer'i alacağım gibi Predator olursa tadından yenmez zaten.

Yok öyle bir durum ya :). Kutu gibi bir yer servis zaten 2 tane dandik eleman çalıştırıyolar içine ediyorlar tüm cihazların onlarda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı