Nitro 5 60Hz laptop ekranı 120 Hz yapılabilir mi?

Berkay_1

Decapat
Daha fazla  
Program kullanarak 1080p 60Hz olan laptop monitörümü önce 1080p 90Hz, ardından 1080p 100Hz yaptım ve sıkıntısız çalıştı.
1080p 120Hz yapmak istiyorum ama zarar görüp görmeyeceğini merak ediyorum.

Laptop: Acer nitro 5
100Hz yaparken kullandığım site: Link

Siz Hz değerini arttırdıkça ısı artar, panelin muhtemelen potansiyeline ulaşmış olmasılınız 100Hz ile. Daha fazlasına çıkartmanızı önermem.

Bence 60-90 yapman bile sakıncalı, overclock yapmak ekranı ısındırır, zorlar, bozabilir veya yakabilirsin. Yapsan bile maksimum yarım saat bir saat o Hz de bırak PC'yi yoksa net sıkıntı yaşarsın.

Yanlış bilgi
Program kullanarak 1080p 60Hz olan laptop monitörümü önce 1080p 90Hz, ardından 1080p 100Hz yaptım ve sıkıntısız çalıştı.
1080p 120Hz yapmak istiyorum ama zarar görüp görmeyeceğini merak ediyorum.

Laptop: Acer nitro 5
100Hz yaparken kullandığım site: Link

Böyle bir şey mümkün değildir. Eğer 60Hz diye aldıysan 60Hzdir hiçbir yazılım bunu değiştiremez. Gerçek gibi görünse bile işlemcine overclock atarsın yazılımla tıpkı Corsa arabaları sanayide ki abilerin HP yazılımı atması olur o da.

Siz Hz değerini arttırdıkça ısı artar, panelin muhtemelen potansiyeline ulaşmış olmasılınız 100Hz ile. Daha fazlasına çıkartmanızı önermem.

Anladım, 100Hz değeriyle devam edeceğim o zaman. Teşekkürler.

Bence 60-90 yapman bile sakıncalı, overclock yapmak ekranı ısındırır, zorlar, bozabilir veya yakabilirsin. Yapsan bile maksimum yarım saat bir saat o Hz de bırak PC'yi yoksa net sıkıntı yaşarsın.

OC şekilde 1 aydan uzun süredir kullanıyorum. Laptopumu, günde 10 saatden fazla açık bıraktığım zamanlar bile oldu ama herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı