Nitro 5 laptopta 3060 95W mi?

Metallicali

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Mrb arkadaşlar, Acer Nitro 5 RTX 3060 95 wattlık ekran kartına sahip modele sahibim. Tabii ben öyle sanıyordum, bu laptopu alanda 80 değil de 95 wattlık ekran kartına sahip olduğunu düşünebilir. Ama MHz değerleri 80 wattlık 3060 Mobile ekran kartı değerleriyle örtüşüyor. Şunlara göz atar mısınız? Ben mi yanılıyorum.

Laptop bu:
Ekran kartı Boost MHz değerlerine baktığımda: 1425 MHz olarak görünüyor. (kendi PC değerlerim)
a.jpg

Laptop 3060 ekran kartlarının watt değerlerine göre MHz değerleri:

watt.jpg

Bu resimdeki değerlere göre Boost MHz değeri: 1567 MHz olması gerekiyor.

Bu olayda ben yanılıyor muyum? Gözümden kaçan bir şey mi var arkadaşlar? Yoksa sahtekarlık her yeri sarmış mı?

@Recep Baltaş hocam fikirlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar, Acer Nitro 5 RTX 3060 95 wattlık ekran kartına sahip modele sahibim. Tabii ben öyle sanıyordum, bu laptopu alanda 80 değil de 95 wattlık ekran kartına sahip olduğunu düşünebilir. Ama MHz değerleri 80 wattlık 3060 Mobile ekran kartı değerleriyle örtüşüyor. Şunlara göz atar mısınız? Ben mi yanılıyorum.

laptop bu: Ekran kartı Boost MHz değerlerine baktığımda: 1425 MHz olarak görünüyor. (kendi PC değerlerim)

Eki Görüntüle 1384252

Eki Görüntüle 1384253

Bu olayda ben yanılıyor muyum? Gözümden kaçan bir şey mi var arkadaşlar? Yoksa sahtekarlık her yeri sarmış mı?

Hocam yapabileceğimiz ne var bu konuda anlamadım sahtekarlıkla alakası var mı? O da garip. :D

laptop bu:
Ekran kartı Boost MHz değerlerine baktığımda: 1425 MHz olarak görünüyor. (kendi PC değerlerim)
Eki Görüntüle 1384252

Eki Görüntüle 1384253

Orada bir yerde MHz ve watt değerini belirtmemiş sizde sormadan almışsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesini yaptın mı? NVIDIA denetim masasında ayarlarda ekran kartının W değeri yazar. BIOS Update ile 95W olarak arttırdılar yaz aylarında.

Konuda nasıl bakıldığını anlatan resim vardı.

Hocam yapabileceğimiz ne var bu konuda anlamadım sahtekarlıkla alakası var mı? Oda garip. D
Youtube'de Rtx 3060 mobil ekran kartlarının 80 watt 95 watt ve 130 watt lık oyun fps değerleri var. Oyunlarda FPS fark ediyor. Watta değerine göre performans ona göre değişiyor. Ya da şöyle düşünün eskiden Max-q ve Max-p ekran kartları vardı. Şimdi siz Max-p almak istiyorsunuz öylede yazıyor ama değerler Max-q durum böyle bir şey gibime geliyor..

Ayrıca Rtx 3060 ekran kartlı bilgisayı performans için alırsın. Konu işlemci olsaydı daha ucuz fiyata düşük ekran kartlı laptop alabilirdim. Herkeste öyle alabilirdi. Siz konuyu anlamadınız sanırım. 95 watt diye satılan bir ürünün aslında 80 watt değerinde olduğu?

Youtube'de Rtx 3060 mobil ekran kartlarının 80 watt 95 watt ve 130 watt lık oyun fps değerleri var. Oyunlarda FPS fark ediyor. Watta değerine göre performans ona göre değişiyor. Ya da şöyle düşünün eskiden Max-q ve Max-p ekran kartları vardı. Şimdi siz Max-p almak istiyorsunuz öylede yazıyor ama değerler Max-q durum böyle bir şey gibime geliyor..

Ayrıca Rtx 3060 ekran kartlı bilgisayı performans için alırsın. Konu işlemci olsaydı daha ucuz fiyata düşük ekran kartlı laptop alabilirdim. Herkeste öyle alabilirdi. Siz konuyu anlamadınız sanırım. 95 watt diye satılan bir ürünün aslında 80 watt değerinde olduğu?
Sizin aldığınız laptopta Max-P hiçbir yerde yazmıyor. Yukarıda belirttiğim adımları yaparsan zaten ekran kartının 95W olduğunu göreceksin.

YouTube'da RTX 3060 mobil ekran kartlarının 80 watt 95 watt ve 130 wattlık oyun FPS değerleri var. Oyunlarda FPS fark ediyor. Watta değerine göre performans ona göre değişiyor. Ya da şöyle düşünün eskiden Max-Q ve Max-P ekran kartları vardı. Şimdi siz Max-P almak istiyorsunuz öylede yazıyor ama değerler Max-Q durum böyle bir şey gibime geliyor.

Ayrıca RTX 3060 ekran kartlı bilgisayı performans için alırsın. Konu işlemci olsaydı daha ucuz fiyata düşük ekran kartlı laptop alabilirdim. Herkeste öyle alabilirdi. Siz konuyu anlamadınız sanırım. 95 watt diye satılan bir ürünün aslında 80 watt değerinde olduğu?

Dediğinizi anladım hocam. Altına bir tane daha yorum yazdım incelerseniz sevinirim. Ama sitede hiçbir yerde 90W olduğu belirtilmemiş. Şikayetçi falan olursanız söz sahibi olamazsınız ama genelde fatura gelir alırken orada parçaların bilgileri falan yazar. O faturaya ya da fişe göz atabilir misiniz? Eğer 90watt falan yazıyorsa iade edebilirsiniz. Size sıfırını yollayabilirler. Geçmişte buna benzer bir şey yaşamıştım ama o işlemciyle alakalıydı :D teknik servisi arayın hocam belki bir arkadaşın dediği gibi BIOS'la alakalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yapabileceğimiz ne var bu konuda anlamadım sahtekarlıkla alakası var mı? Oda garip. D

Orada bir yerde MHz ve watt değerini belirtmemiş sizde sormadan almışsınız.

Bu bilgisayar gerek Acer resmi sitesinde, gerekse satış yapılan platformda 95 wattlık diye satılıyor. Bu bilgisayarı almak isteyenler zaten enayi değil 80 watlık Max-Q performanslı bir laptop alsın?

Resmi sitesi: Datasheet PN: NH.QAREY.002
(Alt tarafta 95 watt diye belirtiyor.)

Öncelikle senin gibi cahil arkadaşların bu forumda olmasına üzüldüm. Bu bilgisayar gerek Acer resmi sitesinde, gerekse satış yapılan platformda 95 wattlık diye satılıyor. Bu bilgisayarı almak isteyenler zaten enayi değil 80 watlık Max-Q performanslı bir laptop alsın?

Resmi sitesi: Datasheet PN: NH.QAREY.002
(Alt tarafta 95 watt diye belirtiyor.)

Üslübünuza dikkat edin burada kimse size zorla yardımcı olmuyor. Biraz daha araştırma yapsaydın zaten sebebini anlardın neden öyle gözüktüğünü. Cahil demek yerine siz sadece soru soruyorsunuz ve hakaret ediyorsunuz. Al bu da video eğer anlarsan izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin aldığınız laptopta Max-P hiçbir yerde yazmıyor. Yukarıda belirttiğim adımları yaparsan zaten ekran kartının 95W olduğunu göreceksin.
Max-p değil hocam zaten Max-q ve Max-p arasında bir şey ama Acer sitesinde bile 95 watt yazıyor fakat Mhz değerleri olarak da 80 wattlık Mhz değerlerini paylaşıyorlar.. Şaka gibi gerçekten..

Buyrun resmi sitesinden kareler:
bbb.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı