Nitro 5 laptopta oyunda GPU ve CPU kullanımı düşük

mizan

Femtopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 AN515-45. 3 ay kadar önce forumdaki arkadaşlar sağ olsun bunu önerdiler ve memnunum. Normalde pek oyun oynamam ama bugün Witcher 3 açtım, yüksek grafik ve Ultra grafikte değerlere bakayım dedim. GPU ve CPU değerleri sanırım yüksek olmalıymış ama benimkiler çok düşük sanki. Oyun performansı bana iyi gibi geliyor ama bu değerler ne anlama geliyor, ne yapmalıyım?

Screenshot_1.png

Oyun daha 10 dakikadır açık ve bu da Nitro Sense görüntüsü. Sıcaklıklar da sanki çok yüksek gibi.

2022-05-04_22-38-38.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer Nitro 5 AN515-45. 3 ay kadar önce forumdaki arkadaşlar sağ olsun bunu önerdiler ve memnunum. Normalde pek oyun oynamam ama bugün Witcher 3 açtım, yüksek grafik ve Ultra grafikte değerlere bakayım dedim. GPU ve CPU değerleri sanırım yüksek olmalıymış ama benimkiler çok düşük sanki. Oyun performansı bana iyi gibi geliyor ama bu değerler ne anlama geliyor, ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 1378334

Oyun daha 10 dakikadır açık ve bu da Nitro Sense görüntüsü. Sıcaklıklar da sanki çok yüksek gibi.

Eki Görüntüle 1378341
Nitorsens uygulamasında sol alt taraftan güç planını performansa alıp windows üzerinden de güç planını yüksek performans yapıp dener misin ?

Nitorsens uygulamasında sol alt taraftan güç planını performansa alıp Windows üzerinden de güç planını yüksek performans yapıp dener misin?

Dediğinizi yaptım hocam. İkisi de yüksek performans seçili. Şu anda CPU 40 GPU 50 olarak görünüyor.

Dediğinizi yaptım hocam. İkisi de yüksek performans seçili. Şu anda CPU 40 GPU 50 olarak görünüyor.
Oyun içerisinde de mi aynı şekilde çalışıyor? Ve şarja takılı mı oynuyorsunuz?

evet hocam oyunda da değişmiyor, şarja takılı evet.
Bu durumu bir de MSI afterburner ve RivaTuner ile izleyip oyun içerisinde ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Bu durumu bir de MSI afterburner ve RivaTuner ile izleyip oyun içerisinde ekran görüntüsü atabilir misiniz?
tabii hocam, yapıyorum.
Screenshot_2.png

msi uygulamasını ayarlamam uzun sürdü. Gpu'yu ekleyebildim. Cpu kullanımı seçeneğini uygulamada göremedim.
edit: pil ayarlarında bir şey fark ettim. İşlemci güç yönetiminde minimum değer pilde 5 prizde %100 idi. Onları 90'a çektim ve GPU 100 gösteriyor artık. Cpu ise 15 20 arasında seyrediyor şu anda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı