Nitro 5 vs Tulpar T7 20.5

Gayet kaliteli marka neden alınmasın?
Yazılım olarak bir ASUS kalitesinde değildir belki ama Monster'dan aşağı kalır yanı yok. Malzeme kalitesi olarak şahsen aralarında en iyisi Dell.

İlk başta zaten görünümden ekran yenileme hızından ve ekran/çerçeve oranından kaybediyor çok kaba duruyor tercih edeceğini düşünmüyorum konu sahibinin.
 
Ben Dell G15 kullanıyorum bu özelliklerde. SE versiyonu ama özellikler aşağı yukarı aynı. Dell modele eksi olarak 120Hz paneli yazarım. %45 NTSC renk değeri var. Oyun oynayacaksan sıkıntı değil ama zayıf bir değer olduğunu söyleyebilirim. Gecikme değeri de oldukça fazla. 20ms civarı hatırlıyorum daha fazla da olabilir. Bendeki modelde 165 Hz 100 sRGB panel var. Çıkabilirsen biraz daha öneririm. Diğer bir eksi 2. M.2 yuvası yok. 1 tane gen 4 destekli 2 TB'a kadar takabiliyorsun. Ben şahsen Dell alırdım. Desteği gerçekten iyi çalışıyor evde destek vs. Sıcaklık değerlerini de beğeniyorum. Ama şunu belirteyim 3 tane Dell G15 cihaz değiştirdim. İlki yukardaki 120 HZ panele sahip olan. Bu modelle ilgili bilgim var. Sorunuz varsa cevaplarım. Dediğim gibi Dell eksilerine rağmen daha mantıklı.
 
G15 serisinde yazılımsal sorunlar var, pek mantıklı bulmuyorum o yüzden. Ekstra olarak Nitro 140 Monster 130W, aralarindan Monster'i tercih ederdim.
 
Monster servis bakımından bence en iyilerinden ancak ekranı LCD IPS artık neyse onun iyi olduğunu düşünmüyorum. MSI ve ASUS ekranları daha kaliteli geliyor bana.

Saydığın markalar da IPS. Asıl fark panel kalitesi. Bendeki panel LG üretimi 165 Hz 99sRGB G-Sync bir ekran ve çok memnunum.

Konu sahibi daha paylasilmasini istemiyordu ama paylaşayım gene de, Dell G15 5*** serisi alınmamalı ve önerilmemeli! Control Center'i sorunlu, 12. nesil modelindede yabanci kanallarda gene sorunlar yaşayanlar olmuş.

Ben kullanıcı olarak yazayım o zaman. Yazılım problemi denen şey Alienware Command Center ise çok sağlıklı çalışmıyor ama iş görüyor. Fonksiyonlar çalışıyor.
 
Saydığın markalar da IPS. Asıl fark panel kalitesi. Bendeki panel LG üretimi 165 Hz 99sRGB G-Sync bir ekran ve çok memnunum.
sadece ekran panelinden bahsediyorum hocam. bana kaliteli gelmiyor nedense bilmiyorum monster kullanıyorum bu arada. Servis kalitesi bence 10/10 değişmeyecek parçaları değiştiriyorlar çok şahit oldum.
 
Sadece ekran panelinden bahsediyorum hocam. Bana kaliteli gelmiyor nedense bilmiyorum Monster kullanıyorum bu arada. Servis kalitesi bence 10/10 değişmeyecek parçaları değiştiriyorlar çok şahit oldum.

Monster servisi eskiye göre gelişti. Dell'i övüyor gibi oldum bu konuda ama deneyimimi anlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Menteşeye bastırınca ses geliyordu ve bunu mail ile desteğe ilettim. Değişim istedim ve kabul edildi. 1 ay içerisinde fabrikadan 0 üretilen cihazla değişim yapıldı. Değişim için de kovalamadım sadece değişim oluyorsa değişim yapılsın dedim ve global takıma ilettiler. Oradan onay alınca yenisi üretilip değişim yapıldı. Bu beni etkileyen bir süreçti açıkçası. Şöyle bir şey de var yeni gelen cihazın da ekranında piksel sıkışması var. Bir piksel ekranda karanlık bir görüntü varken kırmızı renk veriyor. Diğer renklerde sıkıntı yok. İstemeye istemeye ekran değişimi kabul ettim şimdi. Sanırım markaların orta seviye cihazlarını alınca sıkıntı yaşamak olası. Paran varsa üst seviye alacaksın. Acer'in Helios, Dell'in Alienware, ASUS'un ROG kasaları örnek verilebilir. Az para vermedim ama sürekli bir sıkıntı oluyor nedense.


140W.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı