Nmap yasal mı?

Taradığın sunucuda bir firewall varsa IT personeli tarama yaparken bıraktığın tüm izleri görebilir. (Taradığın portlar, portta çalışan servis hakkında edindiğin bilgi, public IP adresin vd.) Tarama fark edilirse firewall'ın elde ettiği tüm detaylar saldırı öncesi bilgi toplama olarak rapor edilebilir.

Daha az iz bırakmak için -sS ile TCP SYN taramayı yapabilirsin.

Cezası var mı bilmiyorum fakat gizli olan bir bilgiyi elde etmiyorsun. Openvpn kullanarak ve kullanmayarak çok tarama yaptım çok iz bıraktım bir şey olmadı. Zaten bu taramayı sadece sen yapmıyorsun. Günde belki bir sunucuya onlarca tarama yapılıyordur.

Selamlar, soru basit. Bir kimseye zarar vermeden, kötü bir şey yapmadan nmap taraması yapmak yasal mı? Tekrar ediyorum, kötü amaçlı olmadan, zarar vermeden.

Dostum kimsenin ağına izinsiz girmediğin sürece ve kimseye zarar vermediğin sürece kendi ağında yerel sistemler kurarak NMAP üzerinde çalışabilir ve testler gerçekleştirebilirsin. İşin yasal boyutunda herhangi bir sıkıntı çıkmaz rahat ol.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı