"No bootable device" hatası

setra

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, eski bilgisayarımdaki belgeleri alırken USB'yi atarken bir anda "CRITICAL_PROCESS_DIED" diye mavi ekran verdi. Açılırken yine verdi sonra tekrar tekrar derken en son Windows onarma ekranı geldi sistemi geri 3 gün öncesine geri aldım sonra yine mavi ekran derken en son ekranda "no bootable device" yazdı. SSD'yi söktüm HDD kutusu aldım içindeki yarı dosyayı aldım ama önemli bazı belgeler gözükmüyor. UEFI olarak Win hazırladım biçimlendirmeden yüklememe izin vermiyor. Ben biçimlendirmek istemiyorum. BIOS olarak Win USB hazırlıyorum bu sefer yine no bootable device ekranı çıkıyor. Dosyaları kurtarmak için ne yapmalıyım? Bu "no bootable device"yi nasıl aşarım?

Bu tür durumlar can sıkıcı olabilir, ancak belgelerinizi kurtarmak için bazı adımlar deneyebilirsiniz. İşte önerilerim:

1. Sabit Diski Kontrol Edin:
    • İlk olarak, sabit diskinizi başka bir bilgisayara takın ve içindeki dosyaları kontrol edin. Eğer önemli belgeler görünmüyorsa, diskte bir sorun olabilir.
  2. Windows Kurtarma Ortamını Kullanın:
    • Başka bir bilgisayarda Windows 10 veya 11 kurtarma ortamı oluşturun.
    • Bu kurtarma ortamını kullanarak eski bilgisayarınızı başlatın ve dosyalarınızı kurtarmaya çalışın.
  3. Bilgisayarınızı Güvenli Modda Başlatın:
    • Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve sabit diski kontrol edin. Belki bu modda dosyalarınızı görebilirsiniz.
  4. Bir Veri Kurtarma Yazılımı Kullanın:
    • Veri kurtarma yazılımları, silinmiş veya kaybolmuş dosyaları kurtarmak için kullanışlıdır. Bazı popüler seçenekler EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva ve TestDisk’tir.
  5. Bir Profesyonel Yardım Alın:
    • Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, veri kurtarma uzmanlarından yardım almayı düşünebilirsiniz.
  6. Sabit Diski Biçimlendirmeyin:
    • Sabit diski biçimlendirmemeye özen gösterin, çünkü bu dosyalarınızı kalıcı olarak siler.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, profesyonel bir veri kurtarma hizmeti almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…