No bootable device please restart system hatası

ynsturan

Centipat
Toshiba Satellite W30DT-A-104 bilgisayarım var. Tablet ama içinde Windows 8 var. Bilgisayarı birkaç gün kullanmadım, arabada dolaştı bilgisayar. O sırada sarsıntıdan falan mı olacak eve getirdiğimde açılmamaya başladı. Toshiba yazısında kalıyor bazen de ata veriyor kurulum CD'sini takın diye. Bazen de no bootable device please restart system hatası veriyor. Kurulum CD'sini takıyorum onarım başlatılıyor diyor ama kalıyor. Bir çözüm bulamadım, ne yapmam lazım?

No bootable device hatasının verme nedenleri diskin bootsuz yani herhangi bir işletim sistemi kurulmamış ya da diski görmeme/takılı olmama hatasından kaynaklanıyordur. Garantisi devam ediyorsa garantiye yollamanı yok ise açıp diskin temasında sıkıntı olup olmadığını denemeni tavsiye ediyorum. Mümkünatı varsa diski başka bir sistemde denemeni de öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı