Şimdi ben yeni sistem topladım, eski HDD'yi kullandım. HDD'yi anakart görmüyordu. No bootable device yazıyor. Açılışta BIOS'a bile giremiyorum. HDD'yi eski PC'ye takınca çalışıyordu. İçinde XP yüklüymüş.
Başka forumdan bi arkadaş HDD eski sistem dosyalarını tutuyor, temiz bir format çek dedi. Ben de eski PC'ye HDD'yi bağlayacaktım. XP CD'sini takıp HDD'yi formatladıktan sonra işletim sistemi kurmadan çıkıp yeni PC'ye takıp Windows 7 yükliycektim Flash disk ile.
Anakartta IDE girişi olmadığından yeni PC'ye DVD'yi bağlayamıyorum ama IDE to SATA parçasını almayı düşünüyordum. Gittim ve eski PC'ye HDD'yi bağladım. Önemli dosyalarımı USB'lerime attım. Sonra PC'yi kapattım. DVD'yi bağladım PC'ye IDE kablosu ile. Sonra PC'yi açtım, 4-5 saniye açılı kaldı, sonra birden sistem kendini kapattı. Böyle yanık kokusu gelmeye başlamıştı ama DVD'den mi anakartdan mı geliyor anlamadım. Sonra DVD'yi çıkartıp PC'yi açmayı denedim. PC açılıyordu ve kendini kapatmıyordu ama görüntü de vermiyordu. Herhalde onboard ekran kartını yaktım dedim. DVD'yi bağlayıp tekrar sistemi açtım DVD'de sorun var mı diye. DVD'yi bağlayınca 3-4 sn sonra PC kendini kapatıyor.
Şimdi herhalde onboard'u yaktım ama DVD'de ne sorun var acaba? Yani yeni sisteme de bağlarsam, onu da yakmasından korkuyorum. Acaba böyle birşey olur mu? Çünkü DVD'yi takınca PC kendini kapatıyor.
Bir de şimdi HDD'ye format atmam lazım ama eski PC'ye görüntü gitmediğinden atamıyorum. Yeni pc ile atabilir miyim? Flashı bootlasam ve taksam PC'ye acaba BIOS' girer mi? Çünkü PC açılırken "Press any key to enter setup menu" yazıyor, bir tuşa bastığımda ise "No bootable device, press any key to restart" yazıyor. Hiç bir tuşa basmassam da yine de yazıyor. Nasıl BIOS'a girebilirim?
Eski işlemcim de AMD, Intel değil. Bugün format atmak için PC'yi açtığımda onboardı yaktım ve sanırım DVD sürücüsünü de bozdum