Çözüldü No Bootable Device Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CH0PPER

Hectopat
Arkadaşlar laptobumdan aşırı derece bıktığım için :mad: (çok ısınıyor, takılıyor, donuyor ) kendime beni 1-2 sene idare edecek düşük bütçeli bir sistem toplamak istedim. Kasa için eski PC'nin kasasını kullandım. HDD ve DVD-RW'yi de eski PC'den aldım. Sonra da AMD Athlon X3 450, MSI 760 GM P21(FX), Corsair XMS3 4 GB RAM, Xilence 400W PSU ve Powercolor HD6670 ekran kartı aldım. Kasanın içine sorunsuz bir biçimde taktım ama DVD-RW tarihi eser olduğu için SATA çıkışı yokmuş. O yüzden bağlayamadım.

Neyse PC'yi açtım sonra No Bootable Device yazdı. Acaba HDD bozuk mu dedim ve eski sistemde denedim sorunsuz çalıştı. İçinde de XP yüklüymüş. Şimdi sorularıma geçersek;

1. Acaba içinde işletim sistemi olduğu için mi algılayamadı?
2. HDD'yi formatlasam algılar mı?
3. Şimdi ben flash ile format atmayı düşünüyordum ama driver işini nasıl çözeceğim?
4. Acaba driverları da flasha atsam ordan yükleyebilir miyim?
5. Ya da bu driverları internette bulabilir miyim?

Lütfen yardım edin, parçaları cumartesi aldım daha sistemi açamadım bile :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden bu kadar panikliyorsun ki :) HDD'ni yeni bir sisteme takıyorsun sonuçta. Yeniden Windows kurarsan hiçbir sıkıntı kalmaz.

Ayrıca sürücüleri tabii ki internetten bulabilirsin. Başka nereden bulacaksın ki ? Windows 8'i ben de tavsiye ederim.

Şimdi ben yeni sistem topladım, eski HDD'yi kullandım. HDD'yi anakart görmüyordu. No bootable device yazıyor. Açılışta BIOS'a bile giremiyorum. HDD'yi eski PC'ye takınca çalışıyordu. İçinde XP yüklüymüş.

Başka forumdan bi arkadaş HDD eski sistem dosyalarını tutuyor, temiz bir format çek dedi. Ben de eski PC'ye HDD'yi bağlayacaktım. XP CD'sini takıp HDD'yi formatladıktan sonra işletim sistemi kurmadan çıkıp yeni PC'ye takıp Windows 7 yükliycektim Flash disk ile.

Anakartta IDE girişi olmadığından yeni PC'ye DVD'yi bağlayamıyorum ama IDE to SATA parçasını almayı düşünüyordum. Gittim ve eski PC'ye HDD'yi bağladım. Önemli dosyalarımı USB'lerime attım. Sonra PC'yi kapattım. DVD'yi bağladım PC'ye IDE kablosu ile. Sonra PC'yi açtım, 4-5 saniye açılı kaldı, sonra birden sistem kendini kapattı. Böyle yanık kokusu gelmeye başlamıştı ama DVD'den mi anakartdan mı geliyor anlamadım. Sonra DVD'yi çıkartıp PC'yi açmayı denedim. PC açılıyordu ve kendini kapatmıyordu ama görüntü de vermiyordu. Herhalde onboard ekran kartını yaktım dedim. DVD'yi bağlayıp tekrar sistemi açtım DVD'de sorun var mı diye. DVD'yi bağlayınca 3-4 sn sonra PC kendini kapatıyor.

Şimdi herhalde onboard'u yaktım ama DVD'de ne sorun var acaba? Yani yeni sisteme de bağlarsam, onu da yakmasından korkuyorum. Acaba böyle birşey olur mu? Çünkü DVD'yi takınca PC kendini kapatıyor.

Bir de şimdi HDD'ye format atmam lazım ama eski PC'ye görüntü gitmediğinden atamıyorum. Yeni pc ile atabilir miyim? Flashı bootlasam ve taksam PC'ye acaba BIOS' girer mi? Çünkü PC açılırken "Press any key to enter setup menu" yazıyor, bir tuşa bastığımda ise "No bootable device, press any key to restart" yazıyor. Hiç bir tuşa basmassam da yine de yazıyor. Nasıl BIOS'a girebilirim?

Eski işlemcim de AMD, Intel değil. Bugün format atmak için PC'yi açtığımda onboardı yaktım ve sanırım DVD sürücüsünü de bozdum :(

Anakartı yakmışsınız. IDE DVD 10 TL. Çöpe atmak bedava... DVD sürücü zaten gereksiz. Ama anladığım kadarıyla sen korsan oyunları hala DVD ile alan bir arkadaşsın... SATa DVD sürücü al...

Laf dinle ve yeni PC'ne Windows 8 kur. Flash bellek hazırlama da dahil bütün bilgiler burada:

https://www.technopat.net/forum/windows-8/9708-windows-8-turkce-indirme-baglantilari.html

Şu Türkçe kurallarına da dikkat et. Ne yazdığını anlamak için mercek kullanmak gerekiyor..

Anakartı yakmışsınız. IDE DVD 10 TL. Çöpe atmak bedava... DVD sürücü zaten gereksiz. Ama anladığım kadarıyla sen korsan oyunları hala DVD ile alan bir arkadaşsın... SATa DVD sürücü al...

Laf dinle ve yeni PC'ne Windows 8 kur. Flash bellek hazırlama da dahil bütün bilgiler burada:

https://www.technopat.net/forum/windows-8/9708-windows-8-turkce-indirme-baglantilari.html

Şu Türkçe kurallarına da dikkat et. ne yazdığını anlamak için mercek kullanmak gerekiyor..

Sağ ol Recep abi, teşeşkkür ederim. Aslında sadece korsan oyunları yüklemek için kullanmıyorum DVD'yi. İnternetim 12 GB kotalı. Bu yüzden 10-15 lira fazla verip, oyunları kutulu alıyorum.(Bir de dijital indirme için annem, bababm kredi kartı vermiyorlar bana :( Bir oyuna 60 lira verilir mi, gider kendine sevdiğin bir şey alırsın o paraya diyorlar :( ) Şu Türkçe kuralları meselesinede dikkat etmeye çalışıyorum ama kendi bilgisayarımda olmadığından klavye zorluk çıkartıyor bana, yazıyı düzgün yazamıyorum kusura bakma.

Şimdi HDD'ye başka bir PC ile format atsam, yeni anakart görür mü ve sonra flash ile format atabilir miyim? Bir de Windows 8'in, Windows 7 den ne gibi üstün yanları var?

Ortada başka bir sorun var. Anakartının sabit diski formatlamadan görmesi lazım. Windows 8'in avantajları saymakla bitmez. Çok daha stabil, çok daha günce, sürücüleri otomatik kurması ve güncellemesi, DirectX 11.1 desteği...

Anakartın MSI 760 GM P21(FX) mi?

Ortada başka bir sorun var. Anakartının sabit diski formatlamadan görmesi lazım. Windows 8'in avantajları saymakla bitmez. Çok daha stabil, çok daha günce, sürücüleri otomatik kurması ve güncellemesi, DirectX 11.1 desteği...

Anakartın MSI 760 GM P21(FX) mi?

Evet Recep abi, anakartım 760GM P21 FX ve sorunu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan başkalarına yardımcı olmak için anlatayım;

BIOS pilini çıkartıp, 1-2 dk. sonra geri taktım. Böylece BIOS sıfırlanmış oldu. Ama "zaten hiç BIOS'a girmedim sıfırlayıp ne yapacağım?" diye düşünmeyin. Ben de öyle düşünüyordum ama BOPS'ta ben yapmadığım halde "Quick Boot" açıkmış. Sonradan fark ettim, "Quick Boot" olunca "press f1 to enter setup menu..." vs. çıkmadan bilgisayarı başlatmak istiyor anakart. BIOS pilini çıkartıp takınca "press f1 to enter setup" yazdı ve BIOS'a girebildim, bilgisayarıma format attım. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı