Çözüm No hard disk is detected

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
IDE kablosu CD-ROM'a takılı değil. Sadece Sabit Diske takılı.

Harddisk markası Seagate, 160 GB kapasiteli.

SEAGATE ST3160215A

O zaman Sabit Disk de Master modunda. İkisi de Master olduğu için sorun çıkıyor. CR-ROM Master ise sabit diski Slave yap. Diskin tam modelini verirsen ya da diskin üstündeki beyaz etiketin bir resmini koyarsan yardımcı olabilirim.

Güncelleme: CD-ROM takılı olmadığı için tanınmıyor. CD-ROM'u da tak, sabit disk te tanınacaktır. Çünkü sabit diskin tek başına takılı olmasına rağmen Slave modunda. Master olan CD-ROM takılınca işler yoluna girecek. Az önceki resimdeki gibi tak tabi...

Sevgili Burak dediklerini aynen yaptım ama malesef sonuç yok. Bende 2 adet DVD-ROM var biri IDE'ye baglı biri SATA'ya. Senin dediğin gibi kullanmadıgım IDE idi. Onu da bagladım ama hard diski hala görmüyor.

BIOS'tan Marvell'i devreye soktun mu? Marvell sürekli devrede olsun (Enabled).

Neyse bir de Hard Diski tek başına bağla. Jumper resimde de görüldüğü gibi en sola takılı olmalı. Disk böylece Master olacaktır. Ayrıca IDE kablosunun anakarta da iyi bağlandığından emin ol. En azından BIOS'un diski görmesi lazım bu işlemden sonra.

2w3by3a.png

Ayrıca Bir foto da koyabilirsin durumu daha iyi anlamam için. Özellikle de diskin arkasındaki Jumper ayarı ne durumda, bunu görmek gerek.

Malesef harddiski hala görmüyor.

Görmeyen sabit diski tek calıştırdım, windows hiç açılmadı, siyah ekranda bişeyler yazıyor.

Yeterince bilgi vermiyorsunuz. Eğer bu diskte Windows yüklü değilse Windows 'un nasıl açılmasını beklersiniz? Mantıklı mı buz sizce? Siyah ekranda ne yazıyor? Bir fotoğraf koyun. Jumper ayarları ne durumda? IDE kablosu anakarta iyi takılı mı? Diski tek takınca BIOS'ta disk gözüküyor mu? Arkadaşınızın PC'sine takınca disk nasıl gözüküyor? Marvell sürekli devrede mi? Bu sorulara cevap vermezseniz siz hiç bir yerde çözüm bulamazsınız.

Bakın ben sabit diskinizin PDF dosyasını indirip Jumper ayarlarının fotosunu çekip burada paylaştım. Siz de benim uğraştığımın yarısı kadar uğraşıp biraz daha bilgi verirseniz diski kolayca sisteme tanıtabiliriz.

Bende 2 adet harddisk var. Biri Samsung 80 GB, biri seagate 160 GB.

Samsung 80 GB'da Windows yüklü. Önceden, yani dün Seagete'de yüklüydü. Ancak ilk basta yazdıgım gibi bios yazdırdıktan sonra eve getirdim PC'yi, Seagete diski görmedi. Bende Samsung'a Windows 7'yi yükledim. Çalıştı ama Seagete 160 GB'ı görmüyor.

Siyah ekranda ne yazıyor? Cevap yok..
Bir fotoğraf koyun. Jumper ayarları ne durumda? Cevap yok...
IDE kablosu anakarta iyi takılı mı? Cevap yok...
Diski tek takınca BIOS'ta disk gözüküyor mu? Cevap yok...
Arkadaşınızın PC'sine takınca disk nasıl gözüküyor? Cevap yok...
Marvell sürekli devrede mi? Cevap yok...

Ne dediğimi anlıyor musunuz?

Foto koyamıyorum. Cevap veremediğim zaman dediklerini yapıyorum. PC'yi kapatıyorum IDE kablosu takılı sorun yok, diski tek takınca biosta gözükmüyor.
Arkadasın pc de disk iyi calısıyor bütün dosyalar mevcut.
Jumper dedigin gibi yaptım.
Marvel devrede baska ne yazayım calışmıyor kafayı yiyicem.

PC çalışırken bile IDE kablosunu cıkarıp takıyorum tık yok.

Donanım bulundu demesi lazım ama yok...

PC çalışırken IDE kablosunu takman hiç bir şey değiştirmez. IDE'nin hot swap özelliği yok. Bu arada sabit diskin güç kablosu takılı değil mi?

Bir de diski taktın, Marvell devrede, Windows'u da açtın diyelim. Aygıt yöneticisine gir ve disk sürücülere bak. Ayrıntıları sana yüz bin kere söyle dememe karşın söylemedin ama sanırım arkadaşın XP kullanıyor. Senin diskin de XP döneminde biçimlendirilmiş. Bu yüzden Windows'u açtığında Bilgisayar'a sağ tıkla ve yönet de. Diskini orada göreceksin. Diskini seç ve Harf Ata de. Bir harf atadıktan sonra diskine erişeceğine eminim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı