Çözüldü "No signal hatası" nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

krubyest

Attopat
Daha fazla  
Sabah işe giderken erkek kardeşime bilgisayarı açıp gittim, geldiğimde “no signal” yazıyordu. Kasaya dokunulmamış, yerinde. Ekran kartı sağlam. BIOS pilini değiştirdim, RAM'leri de temizledim. 8 pin kablosunu da taktım, çıkardım. Sisteme elektrik geliyor, her şey düzgün fakat “no signal”dan çıkamıyorum.

Çözüm
Sorunu halletim keşke nasıl çözüldüğünu bilsem de size de söylesem.
Ekran kartını çıkarıp soketleri temizledim, BIOS pili değiştim, anakartim tozluydu temizledim, 8 pin giriş kablosunun içindeki tozlari temizledim, SSD'min kablosunu değiştirdim, harici hard disk taktım, ekran kartı girişlerini temizledim hepsini düzgün bir sekilde monteledim görüntü geldi fakat çözümün sebebini bilmiyorum hangisinden kaynakli...
HDMI kablosunu ve monitörün güç kablosunu çıkar tak yaptın mı hocam.

Sabah işe giderken erkek kardeşime bilgisayarı açıp gittim, geldiğimde “no signal” yazıyordu. Kasaya dokunulmamış, yerinde. Ekran kartı sağlam. BIOS pilini değiştirdim, RAM'leri de temizledim. 8 pin kablosunu da taktım, çıkardım. Sisteme elektrik geliyor, her şey düzgün fakat “no signal”dan çıkamıyorum.

İşlemci dahili ekran kartı destekliyorsa anakart takıp dener misin görüntü geliyor mu diye.

"No Signal" tarzı mesajlar genelde bilgisayarın kendisinden değil monitörden gelir. Bu kadar şeyi kontrol ettiyseniz bunlara da bakmış olabilirsiniz ama ihtimalleri sayayım:

1. Görüntü aldığınız kablo (VGA veya HDMI/DisplayPort) temassızlık yapıyor olabilir. Farklı bir kabloyla denemek gerek.
2. Kablo ekran kartınıza takılıysa belki de ekran kartının kablo giren pinlerine bir şey olmuştur. Anakart üzerindeki HDMI/VGA giriş varsa onu deneyin.
3. Monitörün kablo girişinde sıkıntı olabilir. TV veya farklı bir monitörle test edin.

HDMI kablosunu ve monitörün güç kablosunu çıkar tak yaptın mı hocam.

Denedim olmadı.

"no signal" tarzı mesajlar genelde bilgisayarın kendisinden değil monitörden gelir. Bu kadar şeyi kontrol ettiyseniz bunlara da bakmış olabilirsiniz ama ihtimalleri sayayım:

1. görüntü aldığınız kablo (VGA veya HDMI/DisplayPort) temassızlık yapıyor olabilir. Farklı bir kabloyla denemek gerek.
2. kablo ekran kartınıza takılıysa belki de ekran kartının kablo giren pinlerine bir şey olmuştur. Anakart üzerindeki HDMI/VGA giriş varsa onu deneyin.
3. monitörün kablo girişinde sıkıntı olabilir. TV veya farklı bir monitörle test edin.

Farklı monitorde deneyeceğim acaba çözünürlük ile mi oynadı 5 6 yaşlarında bilmeden ayarlara giriyor.

İşlemci dahili ekran kartı destekliyorsa anakart takıp dener misin görüntü geliyor mu diye.

Ryzen 5500 kullanıyorum maalesef.

Sorunu halletim keşke nasıl çözüldüğünu bilsem de size de söylesem.
Ekran kartını çıkarıp soketleri temizledim, BIOS pili değiştim, anakartim tozluydu temizledim, 8 pin giriş kablosunun içindeki tozlari temizledim, SSD'min kablosunu değiştirdim, harici hard disk taktım, ekran kartı girişlerini temizledim hepsini düzgün bir sekilde monteledim görüntü geldi fakat çözümün sebebini bilmiyorum hangisinden kaynakli...

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı