Noctua NT-H1 ve Thermal Grizzly Kryonaut karşılaştırması

Kullanmış olduğum iki ürünün sıcaklık farkını paylaşayım istedim. İleride macun yenilemek isteyen kişilere fikir edinmesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

• Test, i7 7700HQ ve GTX 1060 bulunan MSI GP72VR 7RF Leopard Pro üzerinde yapıldı.
  • Testler, aynı ortam ve sıcaklık değerlerinde yapıldı.
  • Test için OCCT kullanıldı.
  • İşlemci ve ekran kartına 15 dakika süreyle ayrı ayrı test yapıldı.
  • Testler arasında yine 15 dakikalık bekleme süresi var.

Boşta ve yük altında sıcaklık değerleri:

Noctua NT-H1:

• Boşta işlemci sıcaklığı: 43 °C.
  • Yük altında işlemci sıcaklığı: 97 °C.
OCCT CPU NT1.png

• Boşta ekran kartı sıcaklığı: 48 °C
  • Yük altında ekran kartı sıcaklığı: 73 °C

OCCT EK NT1.png

Thermal Grizzly Kryonaut:

• Boşta işlemci sıcaklığı: 37 °C.
  • Yük altında işlemci sıcaklığı: 86 °C.
OCCT CPU TG1.png

• Boşta ekran kartı sıcaklığı: 40 °C
  • Yük altında ekran kartı sıcaklığı: 60 °C
OCCT EK TG1.png
Özetlememiz gerekirse, iki işlemci arasında testler sırasındaki sıcaklık farklarında hatırı sayılır bir fark var.​
İşlemci için: boştaki sıcaklık farkı 6 °C, yük altındaki fark ise 11 °C.​
Ekran kartı için: boştaki sıcaklık farkı 8 °C, yük altındaki fark ise 13 °C.​
Testlerin kazananı Thermal Grizzly Kryonaut oldu.​
Fiyat olarak 10.12.2020 itibariyle:​
Noctua NT-H1 149 TL (3.5gr).​
Thermal Grizzly Kryonaut 129 TL (1gr).​
Umarım işinize yarar, fikir edinmenize yardımcı olur. Termal macun önerisinde bulunan @Mithat Berhan'a ayrıca teşekkürler.​

Kryonaut türkiyede sahte satan yerler var diyorlar, nereden almalıyım?

Noctua zaten o fiyata alınmamalı bence. Ortalama 8.5 W/mK'lık bir macun. MX-4 almak daha mantıklı aynı fiyata.

Thermal Grizzly de şu an çok pahalı.

Bence hiç o kadar para vermeyin. Isı iletimi çok çok iyi bu macunun, Thermal Grizzly ile aynı hatta. Fiyatı da kuponun varsa vergiyle 45 TL'ye geliyor. Tavsiye ederim kesinlikle. Bir süredir kullanıyorum.

Stok macundan 15 derece, MX-4'ten 6 derece daha performanslı. Tabii işlemcim yüksek frekanslarda çalışmadığı için değerler böyle.

Değerler gerçekten de müthiş. Benim işlemci oyunlarda 99 derecenin altına inmiyor, MX-4 sürülü. Bir çılgınlık yapıp Kryonaut alsam, aletin rezil termal tasarımından ötürü yine işe yaramayacak :/ Elinize sağlık hocam, güzel inceleme.

Değerler gerçekten de müthiş. Benim işlemci oyunlarda 99 derecenin altına inmiyor, MX-4 sürülü. Bir çılgınlık yapıp Kryonaut alsam, aletin rezil termal tasarımından ötürü yine işe yaramayacak :/ Elinize sağlık hocam, güzel inceleme.
Modeli ne dizüstünün?

Attığım macunu alabilirsiniz bence.

Ayrıca 99 derecede oyun oynarken hiç tedirgin olmuyor musunuz? Ben oynarken 99 derece olsa oyundan zevk alamazdım. :/

Trendyol üzerinden resmi Türkiye satıcısı olan Deniport'tan aldım ben. Ürün içerisinde zaten kod gönderiliyor, ürün sahte mi değil mi oradan kontrol edebiliyorsunuz.

Thermal Grizzly Kryonaut 12,5 W/m·k

Aldığınızda ürün içerisinden çıkan kodu Thermal Grizzly | Check Certificate of Origin adresinden sorgulatıyorsunuz. Eğer ürün orijinal ise böyle bir ekran karşılıyor sizi:

TGdoğrulama.png

Her ne kadar Noctua macun da olsan Thermal Grizly görünce bir dur dersin :D

Güzel değerler, iyi günlerde kullanın :)
Uzun yıllardır NT-H1 kullanıyordum. Bundan sonra uzun yıllar sanırım yenilemeyi Noctua yerine TG ile yaparım :) 🥰
Modeli ne dizüstünün?

Attığım macunu alabilirsiniz bence.

Ayrıca 99 derecede oyun oynarken hiç tedirgin olmuyor musunuz? Ben oynarken 99 derece olsa oyundan zevk alamazdım. :/

Beni tanıyanlar bilirler ve şahitler, 94-95 derecelerde yıllarca kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım, ne bir FPS düşmesi ne de bir takılma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı