Çözüldü Node.js indirirken hata oluştu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TahaDev

Hectopat
ERROR: Running ["C:\ProgramData\chocolatey\lib\python312\tools\python-3.12.1-amd64.exe" /quiet InstallAllUsers=1 PrependPath=1 TargetDir="C:\Python312" ] was not successful. Exit code was '1603'. Exit code indicates the following: Generic MSI Error. This is a local environment error, not an issue with a package or the MSI itself - it could mean a pending reboot is necessary prior to install or something else (like the same version is already installed). Please see MSI log if available. If not, try again adding '--install-arguments="'/l*v c:\python312_msi_install.log'"'. Then search the MSI Log for "Return Value 3" and look above that for the error..
The upgrade of python312 was NOT successful.
Error while running 'C:\ProgramData\chocolatey\lib\python312\tools\chocolateyInstall.ps1'.
See log for details.

• python312 (exited 1603) - Error while running 'C:\ProgramData\chocolatey\lib\python312\tools\chocolateyInstall.ps1'.See log for details.
    • visualstudio2019-workload-vctools - Unable to resolve dependency 'kb2919355': Unable to find a version of 'kb2919355' that is compatible with 'dotnetfx 4.7.2 constraint: kb2919355 (>= 1.0.20160915)', 'KB2999226 1.0.20161023 constraint: kb2919355 (>= 1.0.20160915)', 'vcredist140 14.0.23026 constraint: kb2919355 (>= 1.0.20160915)', 'visualstudio2019buildtools 16.0.0 constraint: kb2919355 (>= 1.0.20160915)'.

Vs 2019 mu indirmem gerek ya.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-02 054313.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 054313.png
    98,6 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran görüntüsü 2024-02-02 054503.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 054503.png
    142 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Çözüm
Node.js yüklerken en sondan bir önceki aşamada tiki tıklamış ve bu da Node.js'deki bazı c/c++ ile derlenen şeyler için gerekli bölümleri(chocalatey gibi) yüklemek istemiş program. Chocolatey ile de upgrade yaparken hata almış. Bunu choco install KB2939155 --ignore-dependencies --Force ile giderdik ve tekrardan upgrade yaptığımızda hata alınmadı. Node.js ile bir JavaScript çalıştırdığımızda çalıştı.
"It could mean pending reboot is necessary prior to installing" diyor.
Bi restart cakip yeniden dene.
Ayrica Python yuklerken DOT.NET dependency hatasi yuzunden bunu basaramamak da Windows kullanmanin sacma bir yan etkisi diye dusunuyorum. ( ilk hata )

"It could mean pending reboot is necessary prior to installing" diyor.
Bir restart cakip yeniden dene.
Ayrica Python yuklerken DOT.NET dependency hatasi yuzunden bunu basaramamak da Windows kullanmanin saçma bir yan etkisi diye dusunuyorum. ( ilk hata )

O Python hatasını nasıl düzeltebilirim?

Gene olmadı kapatım açtım PC'yi.

Kod:
ERROR: Running ["C:\ProgramData\chocolatey\lib\python312\tools\python-3.12.1-amd64.exe" /quiet InstallAllUsers=1 PrependPath=1 TargetDir="C:\Python312" ] was not successful. Exit code was '1603'. Exit code indicates the following: Generic MSI Error. This is a local environment error, not an issue with a package or the MSI itself - it could mean a pending reboot is necessary prior to install or something else (like the same version is already installed). Please see MSI log if available. If not, try again adding '--install-arguments="'/l*v c:\python312_msi_install.log'"'. Then search the MSI Log for "Return Value 3" and look above that for the error..
Error while running 'C:\ProgramData\chocolatey\lib\python312\tools\chocolateyInstall.ps1'.
 See log for details.

Kod:
The upgrade of python312 was NOT successful

Kısmı koyu yazılmış Python güncellemem mi lazım ki.

@bitwise

Son düzenleme:
O Python hatasını nasıl düzeltebilirim?

Gene olmadı kapatım açtım PC'yi.

Kod:
 See log for details.

Kod:
The upgrade of python312 was NOT successful

Kısmı koyu yazılmış Python güncellemem mi lazım ki.

@bitwise

Sizde Python yüklü mü? Evet ise kaldırıp tekrardan Node.js'yi yüklemeyi deneyebilir misiniz?

Son düzenleme:
Tamam dır.

Hayır gene olmadı.

Aynı hatayı mı veriyor yoksa bu kez farklı hata veriyor mu?

Buraya C'de ki python312_msi_install.log dosyasını atma imkanınız var mı? Daha detaylı inceleme şansım olur.

Ayrıca C:\ProgramData\chocolatey\logs içinde ki chocolatey.log dosyasını da atın lütfen.

Son düzenleme:
Node.js için geliyoruz Python hataları görüyoruz. Node.js yüklemek için çalıştırdığın komut nedir?

Direk installer siteden indirdim finish deyince powershale açtı 2 kere enter ladım sonra bu chocolatey dosyalarını falan indirdi sonra da bu hatayı verdi.

Buraya C'de ki python312_msi_install.log dosyasını atma imkanınız var mı? Daha detaylı inceleme şansım olur.

Ayrıca C:\ProgramData\chocolatey\logs içinde ki chocolatey.log dosyasını da atın lütfen.
1706877717125.png

chocolatey.log diye bir dosya yok ki.

1706877830224.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı