Node.js nextjs mi yoksa C# mı?

Tebi

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Core i5 12500H
Nvidia Rtx 3050Ti 4 Gb
Samsung Ram DDR5 16Gb 4800MHZ
M2 NVM SSD 512 GB
Meslek
Front End
Herkese merhaba arkadaşlar, yazlıma yeni başliyorum. Aşağıdakilerden hangisine yönelmeliyim sizce, karar veremedim. HTML CSS biraz da JS bilgim var.

1)

➖Html, CSS, sass, SCSS.
➖Javascript
➖ C#
➖Ms SQL.
➖Asp net. 5 Framework.
==========================
2)
➖Html, CSS, sass, SCSS.
➖Tailwind, Bootstrap.
➖Js Core & Advanced.
➖Git
➖Ajax, fetch.
➖Reactjs, Redux.
➖Node.JS
➖Nextjs
➖Mongodb
➖Expressjs
➖Xml, JSON, rest.

HTML CSS ve Javascript biliyorsan ve websiteler ile uğraşmak istiyorsan React.js öğren. (React öğrenirken Next.js kullanmayı ihmal etme)
Aynı şekilde websitelerin arka yüzü olan Backend geliştirmek istiyorsan Node.js'i ve bazı veritabanlarını öğrenebilirsin.
Eğer tasarımla daha çok uğraşmak istiyorsan Figma, Canva gibi şeylere bakabilirsin.

Ne yapmak istiyorsun bilmiyorum ama bence Node.js ve sonrasında React.js öğren.
Birde CSS kullanmak yerine Tailwind CSS öneririm React ile çok iyi oluyor.

Herkese merhaba arkadaşlar, yazlıma yeni başliyorum. Aşağıdakilerden hangisine yönelmeliyim sizce, karar veremedim. HTML CSS biraz da JS bilgim var.

1)

➖Html, CSS, sass, SCSS.
➖Javascript
➖ C#
➖Ms SQL.
➖Asp net. 5 Framework.
==========================
2)
➖Html, CSS, sass, SCSS.
➖Tailwind, Bootstrap.
➖Js Core & Advanced.
➖Git
➖Ajax, fetch.
➖Reactjs, Redux.
➖Node.JS
➖Nextjs
➖Mongodb
➖Expressjs
➖Xml, JSON, rest.
Nasıl listeler bunlar yahu, sql, git, mongodb, xml falan?

Bunların her birinin ne işe yaradığını, ne amaçla kullanıldığını araştır önce, ezbere iş yapmamaya çalış.

Yurt dışı hedefliyorsan net Node.js. Ve mern stack tabii ki.
Türkiye için ise gelecekte rağbet görecek Node ama direkt işe girmem gerekiyor diyorsan ASP.

Arkadaşın gönderdiğinde Full stack yapmaya çalıştığı bariz.

Burada bir soru ortaya çıkar. Backend mi? Frontend mi? Yoksa fullstack mi gelişim istiyorsun. Yolunu çizmeden önce çalışma alanını belirlemelisin.

Nasıl listeler bunlar yahu, SQL, git, MongoDB, XML falan?

Bunların her birinin ne işe yaradığını, ne amaçla kullanıldığını araştır önce, ezbere iş yapmamaya çalış.

İyi misiniz hocam? MongoDB backend veri tabanı, git versiyon kontrol temel gereksinim, SQL zaten temel gereksinim, XML ise programlama dili ama öğrenmesine gerek yok hepsi Full stack web developerlikle alakalı.

İyi misiniz hocam? MongoDB backend veri tabanı, git versiyon kontrol temel gereksinim, SQL zaten temel gereksinim, XML ise programlama dili ama öğrenmesine gerek yok hepsi Full stack web developerlikle alakalı.
Arkadaş sizin yaptığınız gibi satır satır bu teknolojileri araştırıp karşılarına bunları not alarak başlasa daha iyi olur.

Ondan sonra
"backend veri tabanı diye bir şey var mı, varsa frontend veri tabanı nedir?"
"madem git temel gereksinim, neden birinci listede yok, versiyon kontrolü notepadle mi yapacağım?"
"sql temel gereksinim ise neden ikinci listede yok, mongoya mahkum muyuz mssql kullanmazsak?"
"xml programlama dili midir?"
"1. listeyi seçersem json, xml, rest nedir bilmeme gerek kalmıyor mu?"
"mesela c# ile ilgili hangi konuları ne kadar öğrenmeliyim, öğrendiğime nasıl karar veririm"
"bütün js kütüphane/frameworklerini öğrenmem gerekiyor mu ya da burada listelenenler dışında öğrenmem gereken şeyler olabilir mi?"

vb. sorular oluşacaktır kafasında, internetten iki liste bulup bu mu yoksa bu mu diye sormasından daha faydalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı