Node JS uygulamasına lisans ekleme içindeki kodları şifreleme

561400

Centipat
Merhaba. Bir Node JS uygulamasına (index.js) dosyasına lisans sistemi nasıl ekleyebilirim? Süreli lisans ve lisans olacağı için kodun içeriğini nasıl gizlerim?

Merhaba. Bir Node JS uygulamasına (index.js) dosyasına lisans sistemi nasıl ekleyebilirim? Süreli lisans ve lisans olacağı için kodun içeriğini nasıl gizlerim?

@561400

Uygulamanın Lisansını Değiştirmek İstiyorsan​

Eğer uygulamanın lisansını değiştirmek istiyorsan "package. json" dosyasına şu kodu eklemen yeterlidir.

# lisanslar o şeyin hakkının senin olduğunu belgeler. Varsayalım uygulamanın bir logosu oluşturuldu ve bu logo ticari ürüne dönüştü. Para kazanıyor / herhangi bir ürünün para kazanmasına reklam/prestij vb. gibi yollarla yardım ediyor. Eğer sen uygulamana yönelik bir lisansa sahipsen ben senin uygulamana ait hiçbir şey üzerinden para kazanamam, hiçbir türlü kazanç sağlayamam.

# MİT nasıl ücretsiz ve herkese açık bir lisans ise ücretli lisanslar da mevcuttur. Bunları parayla satın alabilirsin ve herhangi bir ürününde kullanabilirsin.

O kod:

JSON:
"license": "yeni_lisans"

-----------------------------------------------------------------------------------------​

Uygulamanı Güvenli Hale Getirmek ve Güvenilir Yapmak İstiyorsan​

Uygulaman Web'de herkese yayınlandı. Sen de uygulamana (kodlarına) yönelik intihal vb. kaygılar taşıyorsan.
Ve.
Antivirüs programları, Microsoft SmartScreen vb. güvenlik programları için güvenilir yapmak istiyorsan şunları yapmalısın:

(not1: Web'de yayınlanan büyük ve para kazanan tüm uygulamalar aşağıdakileri yapmıştır.)

(not2: eğer aşağıdakileri yaparsan uygulamanın kodlarını kendine gizler, saklar ve korumuş olursun.)

1- uygulamanı imzalamalısın. (bu kodla olan bir şey)
2- uygulamanı sertifikalandırmalısın. (bu ücretli bir şey)

1 nolu şeyi yapabilmen için yardımcı linkler:
* Microsoft - SignTool.exe (İmza Aracı)
*
https://www.sordum.net/52825/kod-imzalama-sertifikanizi-kendiniz-olusturun/

2 nolu şeyi yapabilmen için yardımcı linkler:
* DigiCert
* https://www.sordum.net/52936/bir-yazilima-kod-sertifikasi-nasil-eklenir/

-----------------------------------------------------------------------------------------​

çözümün yukarıdakilerden hiçbiri değilse lütfen problemini daha detaylı ve spesifik anlat!

Son düzenleme:
@561400

uygulamanın lisansını değiştirmek istiyorsan​

Eğer uygulamanın lisansını değiştirmek istiyorsan package. JSON dosyasına şu kodu eklemen yeterlidir.

# lisanslar o şeyin hakkının senin olduğunu belgeler. Varsayalım uygulamanın bir logosu oluşturuldu ve bu logo ticari ürüne dönüştü. Para kazanıyor / herhangi bir ürünün para kazanmasına reklam/prestij vb. gibi yollarla yardım ediyor. Eğer sen uygulamana yönelik bir lisansa sahipsen ben senin uygulamana ait hiçbir şey üzerinden para kazanamam, hiçbir türlü kazanç sağlayamam.

# MİT nasıl ücretsiz ve herkese açık bir lisans ise ücretli lisanslar da mevcuttur. Bunları parayla satın alabilirsin ve herhangi bir ürününde kullanabilirsin.
O kod:

JSON:
"license": "yeni_lisans"

uygulamanı güvenli hale getirmek ve güvenilir yapmak istiyorsan​

Uygulaman Web'de herkese yayınlandı. Sen de uygulamana (kodlarına) yönelik intihal vb. kaygılar taşıyorsan.
Ve.
Antivirüs programları, Microsoft SmartScreen vb. güvenlik programları için güvenilir yapmak istiyorsan şunları yapmalısın:

(not1: Web'de yayınlanan büyük ve para kazanan tüm uygulamalar aşağıdakileri yapmıştır.)

(not2: eğer aşağıdakileri yaparsan uygulamanın kodlarını kendine gizler, saklar ve korumuş olursun.)

1- uygulamanı imzalamalısın. (bu kodla olan bir şey)
2- uygulamanı sertifikalandırmalısın. (bu ücretli bir şey)

1 nolu şeyi yapabilmen için yardımcı linkler:
* Microsoft - SignTool.exe (İmza Aracı)
*
https://www.sordum.net/52825/kod-imzalama-sertifikanizi-kendiniz-olusturun/

2 nolu şeyi yapabilmen için yardımcı linkler:
* DigiCert
* https://www.sordum.net/52936/bir-yazilima-kod-sertifikasi-nasil-eklenir/

çözümün yukarıdakilerden hiçbiri değilse lütfen problemini daha detaylı ve spesifik anlat!

Reis öyle değil kod sistemli key sistemli gibi düşün süresi geline o keyle o kodla açılmasın anlamında.

Son düzenleme:
Uygulamanın geneli hakkında detaylı bilgi vermelisin ki doğru cevapları alabilesin.
Uygulamayı kullanıcıya nasıl sunuyorsun? Direkt kodları mı veriyorsun? Yoksa belli bir ürün var ve kullanıcı o ürünü mü kullanıyor?

License key mantığını araştırabilirsin.
Girilen keyleri API tarafında kontrol etmen gerekecek. Belkide ürünün internetsiz olacak bilmiyorum. İnternetsiz ise basit algoritmalar ile key sistemi oluşturmak mümkün. Ama sağlıklı yöntem API tarafında kontrol edilmesi.
Key içerisine expire date gömersin. Date geçtiği anda otomatik key iptal olur. Bu sayede süre işini halletmiş olursun.

Uygulamanın geneli hakkında detaylı bilgi vermelisin ki doğru cevapları alabilesin.
Uygulamayı kullanıcıya nasıl sunuyorsun? Direkt kodları mı veriyorsun? Yoksa belli bir ürün var ve kullanıcı o ürünü mü kullanıyor?

License key mantığını araştırabilirsin.
Girilen keyleri API tarafında kontrol etmen gerekecek. Belkide ürünün internetsiz olacak bilmiyorum. İnternetsiz ise basit algoritmalar ile key sistemi oluşturmak mümkün. Ama sağlıklı yöntem API tarafında kontrol edilmesi.
Key içerisine expire date gömersin. Date geçtiği anda otomatik key iptal olur. Bu sayede süre işini halletmiş olursun.

API ile yapmayı düşünmüyorum direk kodun içersine keyler ekleyip date girmek ve o şekilde olması. Bildiğin bir makale vs. varsa atabilir misin bu konu hakkında.

API ile yapmayı düşünmüyorum direk kodun içersine keyler ekleyip date girmek ve o şekilde olması. Bildiğin bir makale vs. varsa atabilir misin bu konu hakkında.
Bildiğim bir makale yok. Kriptoloji olarak aratırsan daha güzel sonuçlar bulursun. Şifreleme ve key generator algoritmaları mevcut. Kendinde tasarlayabilirsin.

Proje içerisine static olarak keyler gömülebilir. Öneririr miyim? Hayır.
Key listesi gömmek yerine key generator yazmak daha mantıklı geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı