Nokia Asha 210 Almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Optifines

Kilopat
Katılım
11 Mayıs 2015
Mesajlar
442
Makaleler
5
Yer
Bu Dünya Benim Memleketim
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Hemen hemen herkesin bildiği QWERTY klavyeye sahip olan bir telefon olan Nokia Asha 210'u almayı düşünüyorum. Şu an kullandığım telefonum Samsung S3353 ve internet performansından hiç memnun değilim. Ayrıca Whatsapp'da yok :cry:

Kullanan arkadaşlara sorum; telefonun Whatsapp, Facebook, Twitter ve diğer internet sitelerindeki performansı nasıl (Youtube'de sorun çıkardığını biliyorum.) ?

Ayrıca Ekşi'ye bakınca hiç te iyi görüşler görmedim. Telefondan pek bir beklentim yok. İnternet vs. performansı iyi olsun ve dolaşırken hız düşük olmasın yeter.

Aynı tipte olan ve fiyatları yakın olan uygun fiyatlı başka bir telefon biliyorsanız lütfen hangi kriterime uyuyorsa belirtin. Size minnettar kalırım :D
 
Bütçeniz nedir ? Asha serisi telefonlar alınmaz gibi geliyor bana.
 
Blackberry telefonlara bak. İnternet performansı iyi değildir Asha'nın. İlla QWERTY istemiyorsan Lumia 5xx serisine bakabilirsin.
 
Önceki telefonum Asha 311' di. Whatsapp genel yazışma için yeterli fakat sesli konuşma özelliği yok. Ayrıca sık sık Whatsapp' dan medya alışverişi yapıyorsan kullanışlı değil. Facebook, Twitter kullanımı uygulamadan girince yavaştı fakat tarayıcıdan girdiğinde internetinden ve telefonundan tam performanslı bir şekilde girebiliyordun. Youtube' da o kadar kötü değil di kullanışlı. Ben kullanırken tarayıcı olarak Opera kullanıyordum telefondan kendi browser uygulamasından daha kullanışlıydı.
 
Lumia 525 alabilirsin. Aslında bütçeni belirtmen daha iyi. Asha 210 senin belirttiğin özelliklere göre gayet kullanışlı fakat Whatsapp arama özelliği senin için önemli ise Windows Phone ya da Android işletim sistemli telefon almalısın.
 
O fiyata alacağı android telefon fazla götürmez, o fiyata en mantıklısı lumia' nın 520 yada 525 ini almasıdır.
 
Bütçem en fazla 250 TL. Alma sebebim 2. Telefon olarak kullanmak. Diğer bir sebep ise telefon çok hoş duruyor. Whatsapp, Facebook ve Twitter kullanımı beni çileden çıkartmasın yeter. Ayrıca her hangi bir tarayıcıdan Sosyal'e ve benzer sitelere rahat girebilmeli. Son günlerde de bu modeli gözüme kestirdim.
 
Dostum merhaba, ben 3 sene önce ortalama bir telefon aldım. Nokia Asha 302 modelini satın aldım. Telefon kendinden whatsapp kurulu geliyor ve nokia.ovi üzerinden facebook twitter gibi uygulamaları rahatlık ile kullanabiliyorum sorun çıkartmadan. Fakat yalan söyleyip seni kandırmak istemiyorum telefon son 1 aydır (3 senelik kullanım süresi var) donma yapmaya başladı oda şöyle yapıyor sadece telefon şarj cihazıma bağlı iken sadece böyle bi durum yapıyor ve hafif kasma oluşuyor ardından düzeliyor yani rahatlık ile alabilirsin whatsapp vs. kullanabilirsin facebook twitter vs vs. Tarayıcı olayına gelirsek, telefon "İNTERNET" kısmına girince opera üzerinden açılıyor çok rahat giriş yapabiliyorum sitelere. Yani öneririrm 3 sene önce 300 TL'ye satın almıştık şuan güncel fiyatları hakkında bilgim yok alırsan memnun kalacağına inanıyorum telefon gayet şık ve kullanışlı.

EDİT: Telefonum resimkide model ile aynıdır renk olarak.
 

Dosya Ekleri

  • ASHA302GRAY.jpg
    ASHA302GRAY.jpg
    29,4 KB · Görüntüleme: 378
Herşey için teşekkürler 2.telefonum Lumia 525 olacak. Asha 210 u başkasına hediye almaya karar verdim. Tavsiyeleriniz için saolun. Asha 210 u seçmemin nedeni çok ciciş olmasıydı :D Windows 10 un da gelmesi beni ikna etti. Normalde 2.telefon olarak QWERTY den şaşmam am Windows 10 işi bitirdi. Konu kilit :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı