Nokia, Logosunu Değiştirdi

Canoktun

Kilopat
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
1.175
Makaleler
5
Çözümler
3
Telekomünikasyon şirketi Nokia, herkesin bildiği ikonik logosunu değiştirdi. Bu değişiklik, artık kendini "iş teknolojisi" şirketi olarak tanımlayan şirketin yeni kimliğini temsil edecek şekilde geometrik şekiller kullanılarak tasarlandı. Ayrıca ikonik mavi renk eskisi kadar önemli yer teşkil etmiyor.
https___www.nokia.com_sites_default_files_styles_scale_1440_no_crop_public_2023-02_nokia-refre...jpg
download.png

Bu değişikliği büyüme hedeflerinin bir parçası olarak yaptığını söyleyen CEO Pekka Lundmark, eski logonun sürekli telefonla ilişkilendirildiğinden de bahsetti. Logo, 28 Şubat'ta Barcelona’da başlayan ve 2 Mart’a kadar devam edecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyuruldu.

Bu logo ise şimdilik sadece telekomünikasyon bölümü için kullanılacak. Yani son kullanıcı bu logoyu sadece Nokia routerlarda görecek. Zaten bu logonun telefonlarda şimdilik kullanılmayacağını G22, C32, C22 ve C02 cihazlarından anlayabiliyoruz. Aynı şey televizyon, notebook ve telefon aksesuarları için de geçerli.

Benim yorumum ise telekomünikasyon şirketinde özellikle Huawei'nin maruz kaldığı ambargo sonucu oldukça büyük bir ilerleme kaydeden şirketin telekomünikasyon bölümünün HMD Global ile karıştırılmaması için yeni bir imaj çalışması yaptığı yönünde. MWC'de yeni yol planını açıklayan Nokia'nın yanında Nokia Mobile da (HMD Global) yeni yol palanını açıkladı. Onu karıştırmayalım şimdi. Bununla birlikte artık son kullanıcıya yönelik Nokia cihazlar MyNokia isimli web sitesinde olacak.

Eski logo bana göre oldukça ağırbaşlı ve şıktı. Ancak pazarlama yönünden bunu mantıklı buldum. HMD Global ise bu yeni logoyu kullanmamalı bence. Çünkü bu ciddi bir pazarlama masrafı gerektirecektir ve ivmeyi azaltacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski logo çok daha iyiydi bence, bir kaç çizgi çıkartıp koyuyorlar minimal diye.
 
Neden her şirket minimalistik olmak zorunda hiç anlamıyorum. Benim gözümde bu logo çöp.
 

Geri
Yukarı