Normal çalmak için org alınır mı?

zkann

Hectopat
Daha fazla  
Normal piyanodan farksız kullanacağımı pek sanmıyorum, ek özellikleri önemsiz yani. Fiyatı düşük olsun maksat. Hem klasik müziklerden, hem de modern şarkıların piyano coverlarından çalacağım. Öneri var mıdır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
düğünlerde olan orglardan mı?

Yarım ağırlıklı, tam ağırlıklı tuş muhabbeti var. Piyanolarda tam ağırlıklı oluyor sanırım. Tuşe ve tuş kalitesi olarak etkiler yani. Orgda tuş hassasiyeti yok diyenler de var ama 100 bin liralık orglarda bunun olmaması çok mümkün gelmiyor bana.

Tam ağırlıklı 88 tuş midi klavye de bakabilirsiniz bilgisayara bağlarım derseniz

Yarım ağırlıklı, tam ağırlıklı tuş muhabbeti var. Piyanolarda tam ağırlıklı oluyor sanırım. Tuşe ve tuş kalitesi olarak etkiler yani. Orgda tuş hassasiyeti yok diyenler de var ama 100 bin liralık orglarda bunun olmaması çok mümkün gelmiyor bana.

Tam ağırlıklı 88 tuş midi klavye de bakabilirsiniz bilgisayara bağlarım derseniz

Hocam ben maksat fiyat düşük olsun demişim siz 100.000 TL falan diyorsunuz 😆

Hocam ben maksat fiyat düşük olsun demişim siz 100.000 TL falan diyorsunuz 😆
İşte oradan hesaplayın, org diye kast ettikleri şey o fiyatlardaki orglarsa ve tuş hassasiyeti yoksa makul olanlar iyice içine doğru tadı kaçar :D

Yarı ağırlıklı midi kullanıyorum hissiyatı fena değil ama piyano hassasiyetinde de olmadığı kesin. Ucuz elektrikli piyanonun da çok iyi olacağını sanmıyorum mesela. Bence en mantıklısı gidip denemek, gitar gibi değil zaten az buçuk tuşlara iyi kötü bastığınızda anlayabiliyorsunuz bir klavyenin kalitesini

İşte oradan hesaplayın, org diye kast ettikleri şey o fiyatlardaki orglarsa ve tuş hassasiyeti yoksa makul olanlar iyice içine doğru tadı kaçar :D

Yarı ağırlıklı midi kullanıyorum hissiyatı fena değil ama piyano hassasiyetinde de olmadığı kesin. Ucuz elektrikli piyanonun da çok iyi olacağını sanmıyorum mesela. Bence en mantıklısı gidip denemek, gitar gibi değil zaten az buçuk tuşlara iyi kötü bastığınızda anlayabiliyorsunuz bir klavyenin kalitesini.

Önerebileceğiniz org var mı acaba çeşitli modeller buldum da nasıl bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı