Normal PLA ile baskı sorunları yaşanıyor

MertYeter

Kilopat
Merhaba,

Yeni bir 3D yazıcı kullanıcısıyım. Yazıcının içinden çıkan hspla filament ile, hazır gelen örnek baskılardan birini sorunsuz bir şekilde bastım. Daha sonra yine aynı filament ile kendi dilimlediğim bir modeli yazdırdım ve bunda da herhangi bir problem yaşamadım.

Ancak daha sonra porima ve farklı bir markanın normal PLA filamentlerini kullandığımda tabla yapışma sorunları ile karşılaştım. Karşılaştığım sorunlar şunlar:

Filament ya ilk katmanda düzgün yapışmıyor ve kalkıyor.

İlk katman düzgün yapışsa bile 3. veya 5. katmanda baskı yerinden kayıyor ve filament boşa akmaya başlıyor.

Bu sorunu çözmek için tabla sıcaklığını artırmak mı daha mantıklı olur, yoksa düşürmek mi? Aynı şekilde nozzle sıcaklığını değiştirmek bu sorunu çözer mi?

Bana birkaç farklı çözüm yöntemi sunabilir misiniz? Her birini tek tek deneyerek en uygun olanı bulmaya çalışacağım.

Teşekkürler!

Tabla kalibrasyonunu doğru yaptığınızdan ve zoffseti doğru ayarladığınızdan emin olun tabla sıcaklığınızı arttırmayı deneyin dilimlerken ilk katmanın akışını arttırın ve ilk katman ivmesini ve hızını da düşürün en son olarak tablayı yıkamayı deneyin veya pritt ve şekerli su kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı