Normal ve oyun kullanımında siyah ekran sorunu

Cbd

Centipat
Merhabalar, öncelikle sistemim şu şekilde:
RTX 2080 msI Ventus,
Ryzen 7 3700X,
MSI Mortar Arctic B350M,
2x8 GB HyperX 2133 MHz RAM (2666 MHz'e kullanıyorum),
650W PSU,
240 GB SanDisk SATA SSD (windows burada kurulu),
512 GB James Donkey M.2 SSD,
480 GB Gigabyte SATA SSD,
2 adet HDD fakat konuyla alakasız olduğunu düşünüyorum ve modellerini bilmiyorum. (önceki cihazlardan çıkma.) (iki oyun da SSD'lerde kurulu)
Eğer yazmayı unuttuğum bir şey varsa lütfen sorun.
Son 1-2 ay içerisinde Discord üzerinden arkadaşlarımla oyun oynarken (hatırladığım kadarıyla Battlefield V ve Phasmophobia'da olmuştu) 2 monitörüm de siyah ekran vermişti, oyun sesleri ve Discord üzerinden arkadaşlarımın sesleri geliyordu ancak benim sesim gitmiyordu, çözümü güç tuşuna basılı tutarak kapatmakta buldum. Toplamda 2-3 kere oldu, son seferden sonra DDU ile ekran kartı Driver'ını silip tekrardan yükledim. Bugün VLC üzerinden video izlerken LightShot'ı çalıştırdığımda gene 2 ekranım da siyah ekran oldu (ses gelmeye devam ediyordu) ama bu sefer 2-3 saniye sonra ekranlar geldi. Olay görüntüleyicisinden baktığımda ise display kaynağından şunu buldum: Nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.
Oyun oynarken olanlarda da olay görüntüleyicisine bakmıştım fakat gözle görülür bir şey bulamamıştım. Bu sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum açıkçası yazılım gibi duruyor fakat DDU ile driver silip tekrar yüklediğim için konuyu donanımda açmak daha mantıklı geldi. Ekran kartımda bir sorun olma olasılığı var mıdır?
Not: İşlemcimi Ryzen Master üzerinden 4,4 MHz 1,35 Volt ile OC olarak kullanıyorum fakat bu işlemciyi aldığımdan beri bu şekilde kullanıyorum önceden bir sorun yoktu.
Not 2: Oyunlardaki siyah ekran sorunlarından sonra MSI Afterburner üzerinden yaptığım curve OC'unu kaldırdım, bunun üstüne oyunlarda bir daha olmadı ancak bugün yaşadığım sorun oldu.
Eğer herhangi bir kurala uymadıysam özür dilerim, Technopat Sosyal'de ilk kez konu açıyorum.
Windows sürümümü yazmayı unutmuşum: Win 10 versiyon 2004

Son düzenleme:
Hocam boşta da kapanıyormuş.

Boşta sıcaklıklar ne durumda?
Boştayken 47-48 derece falan ekran kartı
Sanırım sorun Windows'u ve Driverları güncellediğinde çözülmüş.
Valla bilmiyorum dünkü güncellemelerden sonra olmadı ama gene olursa yazarım buraya.
Bugün gene VLC üzerinden video izlerken WHEA-Logger kaynağından 17 kimlikli hatadan aldım. Yaklaşık art arda 10-15 tane farklı Veri Yolu:Cihaz:İşlev (olay görüntüleyicisi böyle belirtmiş) kodları var. Hatada 2 ekranım da donmuştu hiçbir şeye tıklayamıyordum, videodan ses de gelmiyordu ancak imleçi hareket ettirebiliyordum. CTRL+ALT+DEL denedim çalışmadı, mecburen güç tuşuna basılı tutarak kapattım. Bu hatanın öncekiyle bir ilgisi var mı bilmiyorum ama yazayım dedim.

Valla bilmiyorum dünkü güncellemelerden sonra olmadı ama gene olursa yazarım buraya.
Bugün gene VLC üzerinden video izlerken WHEA-Logger kaynağından 17 kimlikli hatadan aldım. Yaklaşık art arda 10-15 tane farklı Veri Yolu:Cihaz:İşlev (olay görüntüleyicisi böyle belirtmiş) kodları var. Hatada 2 ekranım da donmuştu hiçbir şeye tıklayamıyordum, videodan ses de gelmiyordu ancak imleçi hareket ettirebiliyordum. CTRL+ALT+DEL denedim çalışmadı, mecburen güç tuşuna basılı tutarak kapattım. Bu hatanın öncekiyle bir ilgisi var mı bilmiyorum ama yazayım dedim.
"Bugün gene..." kısmından sonrasını 18 Ocak saat 19'da yazdım. Neden öyle birleşti bilmiyorum
Tekrardan WHEA-Logger 17 hatasını aldım, oyun oynarken 2 ekranım da gitti. Güç tuşuna basarak kapatıp açtım. Driverlar ile alakalı değilmiş sanırım...

Son düzenleme:

"Bugün gene..." kısmından sonrasını 18 Ocak saat 19'da yazdım. Neden öyle birleşti bilmiyorum
Tekrardan WHEA-Logger 17 hatasını aldım, oyun oynarken 2 ekranım da gitti. Güç tuşuna basarak kapatıp açtım. Driverlar ile alakalı değilmiş sanırım...
çözümü buldunuzmu yeni bilgisayar aldım fifa 22 oynarken 2 3 girişimde bir siyah ekran veriyor sizin tarif ettiğniz gibi olıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı