Norton, Avira'yı satın mı aldı?

İzmirli Gurme

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İnternette bazı sitelerde Norton'un Avira ve Bullguard'ı satın aldığını okudum. Hatta Norton'un kendi Support sitesinde bile Avira'yı Ocak 2021'de aldıklarını, ancak Avira'nın ayrı Norton'un ayrı şirket olarak devam edeceklerini yazmışlar. Avira ise Nisan 2021'e kadar Norton'un satın alma işlemini gerçekleştirmediği ve Avira ve Norton arasındaki ilişkinin şu an belirsiz olduğu yazmakta.

Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
Konu hakkındaki bazı kaynaklar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Üçü de Avast gibi kötü mü olacak yoksa iyi mi?
İyi veya kötü öznel ifadelerdir. Ancak testler de gösteriyor ki Avast da, AVG de iyi uygulamalardır. Üçünün de daha iyi olacağını düşünüyorum. Zira satın almasının amacının Avira ve Bullguard'daki veritabanını ve uygulamayla ilgili şeyleri Norton'a da eklemesi diye düşünüyorum.

Yıllar önce bir ara benim de kullandığım Spyware Doctor antivirüs programı vardı. Daha sonra Norton, Spyware Doctor´ın da sahibi olduğu PC Tools yazılım firmasını satın aldı ve bugün Spyware Doctor yok. Büyük ihtimalle aynı olay bunda da gerçekleşecek. Piyasada baskın hale gelmek için rakip firmaları satın alıp kapısına kilit vurmak da büyük firmaların uyguladıkları bir strateji.

Yıllar önce bir ara benim de kullandığım Spyware Doctor antivirüs programı vardı. Daha sonra Norton, Spyware Doctor´ın da sahibi olduğu PC Tools yazılım firmasını satın aldı ve bugün Spyware Doctor yok. Büyük ihtimalle aynı olay bunda da gerçekleşecek. Piyasada baskın hale gelmek için rakip firmaları satın alıp kapısına kilit vurmak da büyük firmaların uyguladıkları bir strateji.
Avira çok bilinen ve pazar payı yüksek bir yazılım. Bullguard'ı bilmem ama Avira için bunu yapabileceğini zannetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı