Norton Internet Security 2012: Endişeye yer yok

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Barındırdığı yeni teknolojilerle değerli bilgilerinizin siber suçluların eline geçmesini engelleyen Norton Internet Security 2012, güvenliği yeni bir boyuta taşıyor.

Sahte Anti-Virüs’lere son

Sahte Anti-Virüs yazılımları internette gezinen kullanıcıların en sık karşılaştıkları ve en çok yaygın tehditlerden biri. Özellikle de ünlülerin vefatı, terör saldırıları ve büyük küresel olaylarla ilgili konuları ararken karşınıza çıkan sahte güvenlik yazılımları, kendilerini gerçek gibi tanıtmak bir kenara, bilgisayarınızı korumak vaadiyle üstüne bir de ücret talep ediyorlar. Tüm bunların da ötesinde, sahte Anti-Virüsler bilgisayarınıza diğer zararlıları yükleyerek sisteminizi siber saldırılarda kullanılmak üzere bir zombi PC haline getirebiliyor. 2012 sürüm Norton Internet Security ile birlikte gelen SONAR 4.0 yazılımıysa bu zararlıların kolayca tespit edilip temizlenmesini mümkün kılıyor. Gizlice dosya indirme, sistem dosyalarına erişmeye çalışma ve arka planda zararlı web sitelerine bağlanmaya bağlı olarak toplamda 500 farklı kontrol ile zararlıları davranışlarına göre tespit eden SONAR 4.0, aynı zamanda zararlıların kendini enjekte ettiği diğer yazılımları da tespit edip temizleyebiliyor.

Zararlıların kökünü kazıyın

Bilgisayarınıza virüs bulaştıktan sonra Anti-Virüs yazılımı yüklemenin genelde hiçbir faydası olmayacaktır. Zira sistemin kontrolünü ele geçiren zararlılar, kendilerini Anti-Virüslerden gizleyerek tespit edilmelerini imkânsız hale getirebiliyorlar. Windows çalıştığı sürece aktif olan zararlıları temizlemenin en kolay yolu ise Windows daha açılmadan sabit diski taramaktan geçiyor. Norton Internet Security 2012 ile birlikte sunulan Norton Power Eraser, Windows başlamadan devreye girerek bu zararlıları kolayca tespit edip anında temizleyebiliyor. Norton Bootable Recovery Tool ile birlikte gelen bu araç, tamamen kendi işletim sistemi içinde devreye girdiği için Windows altından erişilemeyen bölümlere de erişip bu konumların virüslerden arındırılmasını mümkün kılıyor.

Popüler tarayıcılara tam destek

Zararlı yazılımların bilgisayarınıza bulaşmasındaki baş kaynaklardan biri de kullandığınız tarayıcı. Öte yandan halen birçok güvenlik yazılımı, popüler tarayıcıların birçoğu için destek sunmayarak kişisel verilerinizin güvenliği tehlikeye sokuyor. Dünyanın en çok kullanılan üçüncü tarayıcısı Chrome da bu destekten mahrum olan tarayıcılardan biriydi. Hâlihazırda Internet Explorer ve Firefox’u destekleyen 2012 sürüm Norton Internet Security ile birlikte artık Chrome ile gezinmek de çok daha güvenli bir hal alıyor. Norton SafeWeb sayesinde artık Chrome’da erişmeye çalışacağınız bütün bağlantılar kimlik avı tuzaklarına karşı kontrol edilecek. Yine Norton SafeSearch ile arama yaparak zararlı web sayfalarını doğrudan arama listenizden çıkarmış olacaksınız. Son olarak Identity Safe sayesinde şifrelerinizi artık güvenli bir biçimde depolayarak formları otomatik bir biçimde doldurabileceksiniz.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı