Çözüldü Norton internet Security sistemden kaldırılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

598256

Centipat
Merhaba dostlar yerli Anti-Virüs'ümüz Chomar'ı yüklemek istedim PC'de Norton internet secetury ve Malwarebytes vardı Norton'u kaldırdım ama chomar Anti-Virüs kurulumu hala Norton Anti-Virüs'ü kaldırılmamış olarak görüyor. Norton kaldırma aracı'nı indirdim PC'de yüklü Norton Anti-Virüs görmedi sıkıntı ne sizce?

Dosya Ekleri

• Chomar.PNG
    31,2 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum geç gördüm ancak başkasının da faydalanması adına çözümü paylaşıyorum. Sisteminizde daha önce bir antivürüs varsa (yoksa da daha önce kurduğunuz için kalıntıları vardır) Chomar bunu algılıyor ve çakışma olmaması adına kurulumu engelliyor.

Chomar'ın kurulum dosyaları msi formatındadır ve uyarıyı aşabilmen için (Chomar'ın kalıntıları etkisiz hale getirebilmesi için) dosyayı yönetici çalıştırman gerekir.

Gerekli kodları aşağıda paylaşacağım, yapman gereken şey indirdiğin .msi uzantılı dosyanın adını 1.msi olarak değiştirmen (örneğin chomar-internetsecurity-win8-win81-win10-x64-tr.msi dosyasının adı 1.msi olacak şekilde düzenleyeceksin.) ve aşağıdaki kodları aynı klasörde olmak şartı ile 1.bat şeklinde kaydetmen ve yönetici çalıştırman. (1 temsilidir kod 1 e göre çünkü değiştirilebilir.)

Önemli Not: 1.bat ve 1.msi dosyaları aynı klasörde olmalı.
2. Önemli Not: Kullanmadan karalama yapan boş konuşan kişilere kanmadan kendiniz kullanarak karar verin. Yıllardır tek geçerim. Chomar da konu içinde sana tavsiye edilen bir çok programda olmayan Gold sertifikası vardır. Artıları şuan burada sayamayacağım kadar çok çok fazla..

Kod:
@ECHO OFF
cd %~dp0
msiexec /i "1.msi" /quiet /norestart
exit

İnceleme Videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm videoda: 06:06'da anlatılıyor.

Tabii ki kıyaslanamaz ama bu benim kişisel tercihim.

Yükleyip kaldırdım olmadı taratığım Anti-Virüs'ler: ESET, BitDefender, panda, Avast, AVG, clamwin, clamav vb.

Son düzenleme:
Tabii ki kıyaslanamaz ama bu benim kişisel tercihim.

Yükleyip kaldırdım olmadı taratığım Anti-Virüs'ler: ESET, BitDefender, panda, Avast, AVG, clamwin, clamav vb.
O zaman FP yanlış bulmuştur.
AVG ile Avast aynı.
ClamWin ve ClamAv kullanmayın.

Genelde tarama yapacaksanız ESET, Kaspersky ve BitDefender bu yazılımlardan şaşmamanızı öneririm.

Dostum geç gördüm ancak başkasının da faydalanması adına çözümü paylaşıyorum. Sisteminizde daha önce bir antivürüs varsa (yoksa da daha önce kurduğunuz için kalıntıları vardır) Chomar bunu algılıyor ve çakışma olmaması adına kurulumu engelliyor.

Chomar'ın kurulum dosyaları msi formatındadır ve uyarıyı aşabilmen için (Chomar'ın kalıntıları etkisiz hale getirebilmesi için) dosyayı yönetici çalıştırman gerekir.

Gerekli kodları aşağıda paylaşacağım, yapman gereken şey indirdiğin .msi uzantılı dosyanın adını 1.msi olarak değiştirmen (örneğin chomar-internetsecurity-win8-win81-win10-x64-tr.msi dosyasının adı 1.msi olacak şekilde düzenleyeceksin.) ve aşağıdaki kodları aynı klasörde olmak şartı ile 1.bat şeklinde kaydetmen ve yönetici çalıştırman. (1 temsilidir kod 1 e göre çünkü değiştirilebilir.)

Önemli Not: 1.bat ve 1.msi dosyaları aynı klasörde olmalı.
2. Önemli Not: Kullanmadan karalama yapan boş konuşan kişilere kanmadan kendiniz kullanarak karar verin. Yıllardır tek geçerim. Chomar da konu içinde sana tavsiye edilen bir çok programda olmayan Gold sertifikası vardır. Artıları şuan burada sayamayacağım kadar çok çok fazla..

Kod:
@ECHO OFF
cd %~dp0
msiexec /i "1.msi" /quiet /norestart
exit

İnceleme Videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm videoda: 06:06'da anlatılıyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Tek kelime harikasın !

Sen adamın dibisin dostum !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…