Şu konu ile iyice pekiştirebilirsiniz;
![]()
Norton 360 haberiniz olmadan SSD'nizin Ömrünü Kısaltıyor! | DonanımHaber Forum
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Solid State Disklerde birleştirme (Defragmentation) yapmak performansı artırmadığı için gerekli değildir ve diskin ömrünü kforum.donanimhaber.com
Evet, birkaç güncellemesi olmuş. SSD ile alakalı olarak ise şu anda pek sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Ama "Hiç riske hiç riske girmek istemiyorum." derseniz, geç olmadan silmeniz en mantıklısı olacaktır.Yanıtınız için teşekkürler.
2011 yılında açılmış bir konu olduğu için Norton'un güncel sürümlerinde SSD'ler için bir güncelleme yapılmış olabilir mi? Ben SSD'yi bilmeyerek optimize ettim ve intenette bununla ilgili net bir cevap bulamadım. SSD'ye zararı olmuş mudur?
Evet, birkaç güncellemesi olmuş. SSD ile alakalı olarak ise şu anda pek sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Ama "hiç riske hiç riske girmek istemiyorum." derseniz, geç olmadan silmeniz en mantıklısı olacaktır.
Bana kalırsa silmeniz çok iyi olacaktır, çünkü zarar da verebiliyor. Kullanmamanızı öneririm. Sisteme zarar verebilir.Dün Norton 360 1 yıllık lisans aldım. Bugün PC'de optimizasyon yaptıktan sonra internette defragmentation'un SSD'lere zarar veriğini öğrendim. Eğer Norton'un optimizasyonu yeni güncellemelerde SSD'ye zarar vermiyecek şekilde optimize ediyorsa kullanmaya devam edeceğim.
Bana kalırsa silmeniz çok iyi olacaktır, çünkü zarar da verebiliyor. Kullanmamanızı öneririm. Sisteme zarar verebilir.
O ayarları kapatırsanız bir sorun çıkacağını zannetmem, ancak Norton'un pek bir anlamı kalmaz.Yukarıda donanımhaberde gösterilen ayarlardan "boşta kalma süresi optimize edici" ve "disk optimizasyonu" kapatıp kullanmamın bir sakıncası olur mu? Norton lisansı aldım ve param boşa gitsin istemiyorum.
Asla anlamı kalmadığı için alın demiyorum. Demek istediğim; paranızın boşa gittiği.O ayarları kapatırsanız bir sorun çıkacağını zannetmem, ancak Norton'un pek bir anlamı kalmaz.
Verdiğin yanıtlar için teşekür ederim.O ayarları kapatırsanız bir sorun çıkacağını zannetmem, ancak Norton'un pek bir anlamı kalmaz.
Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama riske girmek istemiyorum diyorsanız disk optimizasyonunu kapatıp kulanmaya devam edebilirsiniz hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.Norton 360 kullanıyorum ve disk optimizasyonu yaparsam SSD'ye zarar verir mi?
Bu optimizasyonda disk birleştirme(defragmentation) gibi bir durum söz konusu olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.