Nostaljik İnceleme

Yakın zamanda eski 3 bilgisayardan, 1 tane internete girilebilir bilgisayar yaratmaya çalıştık. Tabii ki istediğimiz olmadı. İnternete girmek için dakikalarını harcıyorsun. Bu 3 bilgisayardan çıkan parçaları sizlerle paylaşmak istedim. İlk bilgisayarımı 2005-2006 yılları arasında almıştım. Benim ilk bilgisayarım birçok kişinin ki gibi "Casper" olmadı. Babam "Toplama daha iyiymiş oğlum." diyerek bilgisayar toplamıştı. O bilgisayara ait resimlerde aşağıda yer almakta. İşte o 3 bilgisayarın resimleri;

Not:
Parçalar halen çalışmaktadır.

1) KASA
Bir çoğumuz en azından buna benzer bir beyaz kasası oldu. :D
1.png

Adsız.png

2) İŞLEMCİ
Sırasıyla; Intel Celeron 2.8 GHz, Intel Pentium 4 3.0 GHz ve Intel Celeron 2.66 GHz
a.png

b.png

3) EKRAN KARTI
Sırasıyla; GeForce FX5500 256 MB, GeForce FX5200 128 MB ve GeForce FX5500 256 MB.
O zamanın fiyat/performans ürünü ya GeForce FX5500'dü ya da bakkal amcaların favori ürünüydü. :D
x.png

y.png

4) ANAKART
Asus P5RD1-VM
g.png

k.png

Gigabyte GA8S661FXM - 775
gs.png

f.png

5) RAM
Sırasıyla EB DDR 512MB*2 400 MHZ, Veritech DDR 512MB 400 MHZ, Kingston DDR 1GB*2 400 MHZ
o.png

p.png

6) SES KARTI
Quake MG-SC4
sf.png

l.png

İşte hepsi bu kadar. Bakkal amcaların en yoğun olduğu zamanın parçaları. :D Zamanında GTA, FIFA2005 , NFS 2, Half-Life oynadığımız bilgisayar bileşenleri bunlardı. Bana değişik anılarımı hatırlattı. Yüzümde tebessüm oluşturdu. Umarım sizde de aynı etkiye yaratabilmişimdir. :D Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı