Not defteri açılmıyor

Royce0

Decapat
Not defteri açılmıyor. Tıklıyorum hata falan da vermiyor direkt açılmıyor. Yönetici olarak çalıştırmayı denedim, bilgisayarı açıp kapattım yine olmuyor.

Merhaba!

Not defterini kaldırıp tekrar kurmayı dener misiniz? İster normal kaldırıp Microsoft Store'dan tekrar kurun ister PowerShell kullanarak yapın ama PowerShell ile kaldırıp tekrar kurarsanız daha sağlıklı olabilir.

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın.

Aşağıdaki komutları sırasıyla girin. İlk sıradaki komut Not Defterini kaldırmaya, ikinci sıradaki komut Not Defterini kurmaya yarayacaktır.
  • Get-AppxPackage notepad | Remove-AppxPackage
  • Get-AppxPackage -allusers notepad | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Merhaba!

Not defterini kaldırıp tekrar kurmayı dener misiniz? İster normal kaldırıp Microsoft Store'dan tekrar kurun ister PowerShell kullanarak yapın ama PowerShell ile kaldırıp tekrar kurarsanız daha sağlıklı olabilir.

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın.

Aşağıdaki komutları sırasıyla girin. İlk sıradaki komut not defterini kaldırmaya, ikinci sıradaki komut not defterini kurmaya yarayacaktır.
  • Get-appxpackage notepad | remove-appxpackage
  • Get-appxpackage -allusers notepad | foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Gene olmadı kanki.

Not defterini yeniden kurduğunuzda sorunun tamamen ortadan kalkması gerekiyordu. Bu durumda sorun not defteri ile alakalı gibi görünmüyor.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki komutları sırasıyla girmenizi ve son olarak bilgisayarı yeniden başlatmanızı istiyorum:
  • SFC /scannow
  • DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
  • DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Not defterini yeniden kurduğunuzda sorunun tamamen ortadan kalkması gerekiyordu. Bu durumda sorun not defteri ile alakalı gibi görünmüyor.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki komutları sırasıyla girmenizi ve son olarak bilgisayarı yeniden başlatmanızı istiyorum:
  • SFC /scannow
  • DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
  • DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth

Birazdan deneyeceğim ama şunu da söyleyeyim Windows Shift s ile SS de alamıyorum bununlada ilgili bir çözüm var mı?

SS çözülmedi not defterini artık açabiliyorum ama yenisini oluşturamıyorum.
Anladığım kadarıyla not defterini açabiliyorsunuz ancak not defterinde sorunların olduğunu söylüyorsunuz. Ayrıca ekran alıntısı aracının yine çalışmadığını belirttiniz. Bu durumda işletim sisteminizin bazı hasarlar aldığını düşünüyorum.

Şimdilik elimden bu kadar gelebilir ama yine de deneyebileceğiniz bazı şeyler var.
  • Bilgisayarınızda Prt Sc tuşu mevcutsa o tuş ile ekran alıntısı almayı deneyebilirsiniz.
  • Bir virüsün buna neden olup olmadığını anlamak için Malwarebytes ile virüs taraması yapabilirsiniz.
  • Ekran alıntısı ve not defteri için farklı uygulamalar indirerek bu durumu idare edebilirsiniz.
  • Bu sorunu kökten çözmek için son çare olarak format atmayı düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı