Not defteri ile toplu düzenleme nasıl yapılır?

leopar06

Kilopat
Katılım
13 Haziran 2017
Mesajlar
46
Merhaba benim elim de sayı ve rakamlardan oluşan bir liste var örnek.
111 222 333 bu şekil 3 tane yan yana ve aralarında boşluk olan, alt alta devam eden birçok satır mevcut. Benim yapmak istediğim ise şöyledir:
111-222 sonunda ki 333 sayısı kaldırılacak ve ilk 2 sayıların arasına örnekteki gibi - işareti konulacak sayıların hepsi birbirinden farklı ben örnek olsun diye bu şekil de yaptım. Liste de satır sayısı çok olduğundan dolayı bu işi toplu olarak yapmak istiyorum acaba mümkün müdür?
 
Tam olarak anlayamadım ancak Ctrl + H komutuyla değiştir menüsünü açıp aranan kısmına değişmesini istediğin yazıyı, yeni değer kısmına da ne olarak değiştireceğini yazıp tümünü değiştir butonuna tıklayabilirsin. Yapmak istediğin bu mu bilmiyorum ancak denemeye değer.
 
Tam olarak anlayamadım ancak CTRL + h komutuyla değiştir menüsünü açıp aranan kısmına değişmesini istediğin yazıyı, yeni değer kısmına da ne olarak değiştireceğini yazıp tümünü değiştir butonuna tıklayabilirsin. Yapmak istediğin bu mu bilmiyorum ancak denemeye değer.

Görsel olarak anlatabilmişimdir umarım. CTRL+h komutu ile aynı olanları düzeltebiliyoruz galiba farklı şekil de oluşanlar içinde geçerli oluyor mu?
 

Dosya Ekleri

  • sdpng.png
    sdpng.png
    6,1 KB · Görüntüleme: 11
  1. Notepad++'ı açın ve metninizi içeren dosyayı açın.
  2. Düzenle menüsünden Bul ve Değiştir'i seçin veya klavyeden Ctrl + H tuşlarına basın.
  3. Açılan pencerede "Bul" alanına 111 222 333 yazın.
  4. "Değiştir" alanına 111-222 yazın.
  5. Değiştir butonuna basın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı