Not tutmadan konu çalışma

Arkadaşlar, TYT'ye hazırlanıyorum ve konu yazmanın saçma olduğu kanısına vardım çünkü 7 saat çalışıyorsam 5 saat konu yazıyorum. Onun yerine direkt konu kitabından ve konu anlatımı ile dinleyip hazırlansam, test ve denemeler de çözeceğim, daha etkili olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer not tutup da o notlara dönüp tekrar bakmıyorsan boşuna tutma. Not tutmak geriye dönüp tekrar yapmak içindir. Şuan piyasada birçok ders notları satılıyor onları alabilirsin ya da konu anlatım kitaplarından tekrar yapabilirsin.

Ben bazı derslerde not tutmayı tercih ediyorum çünkü konu anlatım kitaplarında bazı detaylar eksik oluyor ve bazı konuları gereksiz detaylı anlatıyorlar, sadeleştiriyorum.

Çalışma yöntemleri kişiden kişiye değişir. Nasıl öğrenebiliyorsanız o şekil devam edin ama sanki ufak ufak notlar almak da faydalı olur gibi.

Hocam pşanım konu anlatım kitaplarından konuya çalılşıp test çözmek test de yanlış yaptığım konuları tekrardan gözden geçirmek ve anlamını bilmediğim kavramları internetten not alarak çalışmayı düşünüyordum.
Bende öyle çalışıyorum kat kat etkili bence.

Ama tabii ki kişiden kişiye değişir yazarak daha iyi öğrenende vardır kendim için konuştum.

Buna sevindim demek ki etkili olan insanlar var.
Eğer not tutup da o notlara dönüp tekrar bakmıyorsan boşuna tutma. Not tutmak geriye dönüp tekrar yapmak içindir. Şu an piyasada birçok ders notları satılıyor onları alabilirsin ya da konu anlatım kitaplarından tekrar yapabilirsin.

Ben bazı derslerde not tutmayı tercih ediyorum çünkü konu anlatım kitaplarında bazı detaylar eksik oluyor ve bazı konuları gereksiz detaylı anlatıyorlar, sadeleştiriyorum.

Notlara dönüyorum iyi de anlıyorum sadece gereksiz buldum 7 Saat'in 5 saatini not alıp 1 saat tekradan sonra 1 saat test yerine 6 saat konu çalılşma çalışırken hem kitaptan hem de videolu konu anlatımından çalışacağım sonra test biraz düşündükten sonra daha etkili olacağı kanısına vardım.

Hocam zaten konu anlatım kitabında veya videolarında karşıma çıkmayan ama testlerde karşıma çıkan kavramlara ve konulara deftere not alarak çalışmayı düşünüyorum.

Çok fazla konu anlatım kitabı görme fırsatım olmadı. Bendekiler limitin kurumsal konu anlatım kitapları. Dershaneye gittiğimde vermişlerdi. Çapın konu anlatım fasikülleri güzel ama biraz pahalı.

Son düzenleme:
Önemli yerleri not edip direkt soru çözmeye geçebilirsin.

Önemli yerleri not edip direkt soru çözmeye geçebilirsin.

Hocam hiç altyapım olmadığı için ve liseyi de açıktan okuduğum için her bilgi benim için bu yüzden konu anlatımı kitabı sipariş ettim benim hocamdan siz önermiştiniz zaten daha gelmedi gelince kitapta yazan bilgileri not etmeyeceğim tarih de konu anlatımı var kitapta olmayanları not ettim çok fazla ve hızlı konu bitirdim anladım da testlerde genel olarak hep geçtim gerçi tarihim hep iyiydi ondan da olabilir ama konuları ilk defa görmüştüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı