Custom ROM Note 10.1 2014 cihazın Android sürümü yükseltilebilir mi?

Lupin_v2.0

Femtopat
Daha fazla  
Cidden eski bir Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition tabletim var ama kullanışsız. YouTube Play Store falan hikaye onlara giremiyorum. Android sürümü 4.4.2. Sadece internete girebiliyorum, o da bazı siteler açılıyor. Tabletimi kullanışlı hale getirmenin yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha bu sabah GT-N8005 cihaza LineageOS 19 - Android 12 kurdum.

Android cihazlara içindeki işletim sistemini silip -eğer uyumlu varsa- yenisini kurabiliyorsunuz, bunların işletim sistemine de ROM deniyor. Bu cihazın aynısı bende de var, ben de bu sabah kurdum.

ROM'u indirme linki:

TWRP'nin indirme linki (Android 12 için. Diğerlerinin konusunda olabilir):

Eğer isterseniz Android 10 ve 11 de var (bkz: link) fakat her birinin bilinen problemleri var. Ben henüz birkaç saattir kullanıyorum ve Android 12'de bir problem görmedim.

Android 10'un bilinen problemlerinden konunun ana mesajında şöyle bahsedilmiş:
  • Grafik / Video hataları
  • Derin uyku
  • Belki daha fazlası

11'in:
  • Screen Cast, Chromecast çalıştı, Samsung TV değil.
  • Ana kamera bazen fotoğraf çekemiyor. (uygulamayı yeniden açın veya çözünürlüğü düşürün)
  • Rastgele yeniden başlatmalar.
  • N8020: RIL %90 çalışıyor.
  • Ekran aydınlatma hatası, neredeyse ortadan kaldırıldı.
  • SD Kart dahili depolama alanı olarak biçimlendirilemiyor, bu bir bootloop döngüsüne neden olur.

12'nin:
  • Rastgele yeniden başlatmalar.
  • Uzun ekran görüntüsü.
  • SD-Kart dahili depolama alanı olarak biçimlendirilemez, bu bir bootloop döngüsüne neden olur.

Ben dediğim gibi 12'yi kurdum.

Nasıl kurulur? Alıntıdır.
Tüm Önemli Verilerinizi Yedekleyin

1. Cihazınıza özel dosyaları indirin (GT-N8000, GT-N8010, vb.)
  2. Play Store işlevselliği istiyorsanız Gapps (arm, pico) dosyasını indirin.
  3. Odin, Heimdall veya özel bir recovery yüklü ise recovery üzerinden TWRP yükleyin.
  4. ROM’u flash'layın.
  5. İstiyorsanız Gapps dosyasını flash'layın.
  6. Cihazınızı yeniden başlatın ve tabletinizin ikinci hayatının tadını çıkarın.
ROM ve Recovery (TWRP) dosyalarım burada mevcut:
İstediğiniz ROM’un en son sürümünü ve buna uygun TWRP img.tar veya img dosyasını indirin. Flash yöntemine göre uygun formatı seçin.

• Windows Kullanıcıları: Odin 3.10 ile TWRP (img.tar dosyası) flash'layabilirsiniz.
  • Linux Kullanıcıları: Heimdall ile TWRP (img dosyası) flash'layabilirsiniz.

Cihazlar:​

• GT-N8000
  • GT-N8010 (GT-N8013 ile uyumlu)
  • GT-N8020
Resmi TWRP 3.5.X: Resmi TWRP dosyalarını buradan indirebilirsiniz.

TWRP Flashlama Adımları:​

1. Cihazınızı indirme moduna almak için güç düğmesi ve ses kısma tuşuna basılı tutun. Uyarı ekranı çıkana kadar basılı tutmaya devam edin.
  2. Ses açma tuşuna bir kez basarak indirme moduna girin.
  3. Cihazınızı PC’ye bağlayın ve Windows kullanıyorsanız sürücüleri yükleyin (SmartSwitch yükleyerek sürücüleri indirebilirsiniz).
  4. Windows: Odin 3.10’u başlatın, TWRP img.tar dosyasını AP alanına yükleyin, "auto reboot" seçeneğini devre dışı bırakın ve flash işlemine başlayın. Başarılıysa "Pass" mesajını göreceksiniz.
  5. Linux: Terminalde sudo apt-get install heimdall komutuyla Heimdall’ı yükleyin. TWRP img dosyasının bulunduğu dizine gidin ve heimdall flash --RECOVERY TWRP.img komutuyla flashlayın. (İsterseniz recovery dosyasını bu şekilde yeniden adlandırabilirsiniz).
  6. Flash işleminden sonra cihazınızın bağlantısını kesin. Güç ve ses açma tuşuna basılı tutarak cihazı yeniden başlatın. Cihaz yeniden başlar başlamaz güç tuşunu bırakın, ses açma tuşunu basılı tutarak TWRP recovery moduna girin.

ROM ve Gapps Kurulumu:​

1. TWRP içinde "Wipe" seçeneğini seçin ve "Swipe to Factory Reset" işlemini gerçekleştirin. Daha sonra tekrar "Wipe" -> "Advanced Wipe" seçeneğine girin, "System" seçeneğini seçin ve "Swipe to Wipe" yapın.
  2. ROM dosyasını ve Gapps dosyasını (her ikisi de zip formatında) cihazınızın dahili depolamasına kopyalayın.
  3. ROM Yükleme: TWRP’de "Install" seçeneğine gidin, örneğin, “lineage-16.0-20201207-HTML6405-n8000.zip” dosyasını seçin ve flash işlemini onaylayın.
  4. ROM yüklemesi tamamlandıktan hemen sonra tekrar "Install" seçeneğine gidin ve Gapps zip dosyasını seçin (Play Store işlevselliği için).
  5. Gapps yüklemesi de tamamlandıysa "Reboot" -> "Reboot to System" seçeneğine gidin ve kurulum asistanı açılana kadar bekleyin.
ROM’larımın, güncellemelerimin ve hizmetlerimin keyfini çıkarın!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı