Note 4 Standby şarj süresi sorunu

JonathanJim

Hectopat
Makaleler
1
Yer
balikesir-ist
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Bir kaç hafta önce Samsung Galaxy Note 4 satın aldım. Cihazdaki herşeyden memnunum, harika. Fakat batarya süresi beni hiç tatmin etmedi. Almadan önce araştırdığımda bataryasının iyi olduğu söyleniyordu.
Gece telefon %100 şarjdayken sabah kalktığımdı %8- %9 luk bir düşme oluyor.
  • Telefonu güç tasarruf moduna alıyorum, gri tonlama modu aktif.
  • Parlaklık 0
  • Greenify ile arka planda çalışan çoğu uygulamayı kapatıyorum
Yabancı forumlarda da bakındım fakat problemi mi çözmedi, yardımcı olursanız sevinirim.
edit: iphone 5s kullanan arkadaşlarım %1 - %2 lik şarj kaybediyorlar.

Normal bir durum değil, hiç bir ayarlama yapılmamış note 4 de bile böyle bir sorun yok. En fazla %2 düşer. Pil kullanım bilgilerinden tüketimin sebebini görebilirsiniz. Eğer bulunduğunuz yerde hattın çekimi kötüyse veya iki farklı sağlayıcı arasında sürekli değişiklik yapıyosa (siz farketmezsiniz) bu yüzden olabilir. Yatarken telefonu uçak moduna alıp %100 şarjda bırakın, sabah sorunun bu olup olmadığını anlarsınız.

@Tsugayu cevabın için teşekkürler. Şuanda Balıkesir'de okuyorum ve yurtta kalıyorum. Yurtta kalan 2 arkadaşım iphone 5s kullanıyor fakat onlar benim kadar pil kaybı yaşamıyorlar.
Yinede bugün dediğiniz gibi uçak moduna alıp yatacağım, ertesi gün ekran görüntüsünü paylaşırım.

Rica ederim, bu gün bu şekilde bir deneyin en azından sorunun şebekeden olup olmadığını anlarız güç tasarruf modunu da ayarlamayın normal günlük kullanımdaki gibi dursun sadece uçak moduna alın. Eğer şebekeden değilse arkada çalışan bir uygulamadan olabilir ama greenify kullanıyorum dediniz bu yüzden sorunun arka planda çalışan bir program olduğunu sanmıyorum. Tabi greenifyi rootlu olarak kullanmıyorsanız arada kaçan bazı uygulamalar veya sürekli bilgilerinize erişmeye çalışan reklam içeren uygulamalar olabilir. Ona yarın tekrar bakarız.

@Tsugayu cevabın için teşekkürler. Şuanda Balıkesir'de okuyorum ve yurtta kalıyorum. Yurtta kalan 2 arkadaşım iphone 5s kullanıyor fakat onlar benim kadar pil kaybı yaşamıyorlar.
Yinede bugün dediğiniz gibi uçak moduna alıp yatacağım, ertesi gün ekran görüntüsünü paylaşırım.

iPhone ile kıyaslamayın. iPhone'lar ekran kapalıyken şarj harcamazlar kolay kolay. Benim G2 %1 düşüyor akşam 23 gibi bırakıp, sabah 7'de aldığımda. Kullandığınız uygulamalara göz atın, özellikle güç tasarrufu açıkken bu durumun olması pek mantıklı değil doğrusu.

iPhone ile kıyaslamayın. iPhone'lar ekran kapalıyken şarj harcamazlar kolay kolay. Benim G2 %1 düşüyor akşam 23 gibi bırakıp, sabah 7'de aldığımda. Kullandığınız uygulamalara göz atın, özellikle güç tasarrufu açıkken bu durumun olması pek mantıklı değil doğrusu.
Taklacı seni :) oğlum sana dedim ki benim kernel'i kullan çakma s3 mini ile 2 hafta şarj etmeden kullanma rekorum var. Cloudy romları kur sonra %1 gidiyor de. Hahah :)
Umarım tanımışsındır beni ortak.

Taklacı seni :) oğlum sana dedim ki benim kernel'i kullan çakma s3 mini ile 2 hafta şarj etmeden kullanma rekorum var. Cloudy romları kur sonra %1 gidiyor de. Hahah :)
Umarım tanımışsındır beni ortak.

Kullanıcı adından tanıdım doğrusu, tanımamak mümkün mü? :D Cloudy ROM'ları bana kasıntı geliyor doğrusu, CM13, Miui veya Flyme takılıyorum.

Hele miui kullanıyorsan zaten o ios gibi davranır tüm uygulamaları dondırarak ram de tutar. Greenify yüklemene bile gerek yok %100 le burak sabah %100 le al. CM sevmem iskelet gibi işletim sistemi hiç bir özelliği yok bence bi avantajı da yok. Flyme de meizu mx5 kullandım bizzat orda sevmemiştim pek :)

Screenshot_2016-03-11-02-50-47.png
1.jpg
2.jpg

Uçak moduna alınca %3'lük bir sarj kaybı yaşadım. Çok fazla değil fakat ben hergün telefonu uçak moduna almayacağım için benim sorunum devam edicektir. Bugün Samsung Servis'e e-mail gönderdim onlarda telefonu sıfırlama mı eğer sorun devam ederse gelmemi söylediler fakat telefonu ilk aldığım günlerde şarjın farkına varmıştım. Yakın zaman içinde Samsung Servis'e gitmeyi düşünüyorum.

Iphone kullananlar sizinle aynı hattı mı kullanıyor? Telefonlarınız yakın yerlerde mi duruyor yoksa farklı konumlarda mı? Bunlarda durumu etkiler. Servisin pek çözüm olacağını sanmıyorum çünkü şebekeden kaynaklanıyor gibi. Boşu boşuna servisten telefonun dönmesini bekleyebilirsiniz. Bence beklemeye değecek kadar büyük bir sorun değil. Bu gece telefonun şarjını fulleyin fişten çekin ve her şey normal kullanım profilinde cihazı bırakın sabah pil menüsünden buranın değerlerine bir bakın:

Screenshot_2016-03-11-15-21-11.png

Sinyalsiz kalınan süre şarjı çok hızlı düşürür. Ayrıca hücre askıdanın yüzde kaç kullandığını görürsünüz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı