Note 4 Standby şarj süresi sorunu

@Tsugayu tekrardan teşekkürler. Arkadaşlarım türk telekom ve turkcell kullanıyorlar ben vodafone kullanıyorum. Yine dediğiniz gibi telefonu bırakacağım yarın ekran görüntüsünü atarım. Aklıma takılan şey sizdemi Note 4 kullanıyorsunuz?

@Tsugayu tekrardan teşekkürler. Arkadaşlarım türk telekom ve turkcell kullanıyorlar ben vodafone kullanıyorum. Yine dediğiniz gibi telefonu bırakacağım yarın ekran görüntüsünü atarım. Aklıma takılan şey sizdemi Note 4 kullanıyorsunuz?

Bulunduğunuz yerde vodafone'un çekim kalitesi kötüyse şarj tüketimi bundan kaynaklanıyor olabilir. Yarın anlarız.
Ben şuanda note 3 kullanıyorum, rom olarak da note 5 romu tabanlı, s6 edge ve s7 özellikleri içeren bir custom rom kullanıyorum. Ama kısa süreli note 4 ve note 5 de kullandım ve yakınlarımda hala var o yüzden böyle bir sıkıntısının olmadığını biliyorum.

Şarjın gece %8, 9 düşmesi eğer hücre verisi, yani internet, açıksa gayet normal. Wifi ve hücre veriyi kapatmanız lazım.
Bunula da bitmiyor; açık olan uygulamaları kapatmanız lazım ki bunun için 3. parti bir yazılıma ihtiyaç yok. Sol tuşa basıp hepsini kapatın yeter.
Program kapatmak, ram temizlemek için kurduğunuz o saçma programların, şarjı daha çok yemekten başka bir işe yaradığı söylenemez.
Bunları yaptığınız halde sorun düzelmediyse format atabilirsiniz.

Şarjın gece %8, 9 düşmesi eğer hücre verisi, yani internet, açıksa gayet normal. Wifi ve hücre veriyi kapatmanız lazım.
Bunula da bitmiyor; açık olan uygulamaları kapatmanız lazım ki bunun için 3. parti bir yazılıma ihtiyaç yok. Sol tuşa basıp hepsini kapatın yeter.
Program kapatmak, ram temizlemek için kurduğunuz o saçma programların, şarjı daha çok yemekten başka bir işe yaradığı söylenemez.
Bunları yaptığınız halde sorun düzelmediyse format atabilirsiniz.

Bu dediğiniz programlardan greenify'i istisna edebiliriz :) çünkü RAM temizleme programı değil, arka plandaki uygulamayı dondurma/uyutma/hibernate programıdır. Diğer programlar gibi programı o anlık kapatıp az sonra programın tekrar kendini açmak için CPU kullanmasına sonra açılıp tekrar RAM de yer işgal etmesine bu yüzden daha hızlı şarjın azalmasına sebep olmaz. Rootlu cihazlarda doğru arkaplan uygulamalarını hibernate ettiğinizde batarya ömrüde telefon performansı da artar. Rootsuzlarda ne kadar verimli çalışıyor bilmiyorum.

Screenshot_2016-03-12-14-20-53.png
Screenshot_2016-03-12-14-21-02.png

Telefonu öğle vakti sıfırladım. Şuanda eskisi kadar şarjım gitmiyor. %3 lük bir düşüş olmuş.

Hücre yayını %1 lik bir düşüşe sebep olmuş 7.5 saatte o da gayet normal. Gördüğüm kadarıyla wifi de açık. Wifinin çekim kalitesideki değişiklik de deşarj hızını etkiler. İyi çektiği bi günde %1-2 yer. Kötü çektiği bir günde %5-6 yiyebilir. Şuanda değerler gayet normal.

w
Hücre yayını %1 lik bir düşüşe sebep olmuş 7.5 saatte o da gayet normal. Gördüğüm kadarıyla wifi de açık. Wifinin çekim kalitesideki değişiklik de deşarj hızını etkiler. İyi çektiği bi günde %1-2 yer. Kötü çektiği bir günde %5-6 yiyebilir. Şuanda değerler gayet normal.
wifi ve mobil veri gece boyunca kapalıydı.

Bu dediğiniz programlardan greenify'i istisna edebiliriz :) çünkü RAM temizleme programı değil, arka plandaki uygulamayı dondurma/uyutma/hibernate programıdır. Diğer programlar gibi programı o anlık kapatıp az sonra programın tekrar kendini açmak için CPU kullanmasına sonra açılıp tekrar RAM de yer işgal etmesine bu yüzden daha hızlı şarjın azalmasına sebep olmaz. Rootlu cihazlarda doğru arkaplan uygulamalarını hibernate ettiğinizde batarya ömrüde telefon performansı da artar. Rootsuzlarda ne kadar verimli çalışıyor bilmiyorum.

Arka planda, ne iş yaptığı farketmeksizin çalışan, bütün uygulamalar şarj yer.
Eğer program, şarjı yiyen diğer uygulamaları kapatmak için çalışıyorsa, işlemciyi kullanıyor demektir. Bu da şarj yer. Gün içinde fark edilmeyebilir ancak uyku modunda şarja negatif etki eder.

Arka planda, ne iş yaptığı farketmeksizin çalışan, bütün uygulamalar şarj yer.
Eğer program, şarjı yiyen diğer uygulamaları kapatmak için çalışıyorsa, işlemciyi kullanıyor demektir. Bu da şarj yer. Gün içinde fark edilmeyebilir ancak uyku modunda şarja negatif etki eder.

Programın kendisinin şarj yemediğini iddia etmedim. Ancak, bu program sayesinde dondurulabilecek arka planda lüzumsuz çalışan diğer uygulamaların harcayacağı şarj yanında, kendisinin harcayacağı şarj çok önemsizdir. Çalışma mantığında sürekli açılmaya çalışan programı kapatmaya çalışmak gibi bir şey olmadığından sürekli bir cpu kullanımı veya uyku modunda şarja bir etkisi yoktur. Ekrana koyulabilen "Uyut+Kilitle" isminde bir widget butonu vardır, tuş kilidi yaparken buna tıklarsınız, önceden seçtiğiniz programlar o sırada aktif ise uyutulur ve ekran kapanır, aktif değilse doğrudan ekranı kapatır. Uyuttuğu uygulamalar el ile açılmadıkça aktif olmazlar, aslında yaptığı şey uygulama yöneticisinden uygulamayı "devredışı bırak" demekle aynı şeydir. Daha sonrasında sürekli uygulama açıldı mı diye denetim yapmaz. Önceki telefonumda yıllarca kullandım çok faydasını gördüm. Şu anda kullandığım telefonun şarjı bana fazlasıyla yettiği için kullanma gereği görmüyorum. Ama batarya sıkıntısı çeken ve cihazı rootlu olan herkese tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı