Note 5 vs iPhone SE

Ekranı biraz daha büyük ve pilide bariz şekilde daha fazla gidiyor. Bide görünüz olarak üstüne koymuşlar ekran gövde oranı daha iyi 6S+'da.
@İdris Elmastaş#7
İphone SE alırsan çok hızlı bir telefon almış olursun. :) Ekran çözünürlüğü, kamera vs. için çok çok fazla bir donanımı var küçük olmasına rağmen tam bir bomba. Ne kamerada resim çektikten sonra, ne arayüzde hiçbir takılma yaşamazsın. Bu konularda note 5 biraz daha geride ama note 5 içinde yavaş yada takılıyor gibi kelimeler hiçbir zaman kullanılamaz SE kadar olmasada oldukça hızlıdır. Burda aradaki en belirgin farkların en başında ekran geliyor. SE ekranı küçük ve PPI değeri ekran küçük olmasına rağmen Note 5 ile kıyaslanınca düşük bu farkı hissedersin. Bir diğer fark ön kameralar SE ön kamerasının çok başarısız olduğu söyleniyor netten örnek resimleri indirip karşılaştırabilirsin. Note 5 ön kamerada iyidir geniş açısı olsun detay olsun. Eğer iphone kullanıcısıysan ve ios kullanmaya alışmış biriysen başka bir fark hissetmezsin. Android kullanıcısıysan İos'a geçince biraz sınırlanmış hissedebilirsin. :D
Ön kameraya çok başarısız demeyelim, ki kullanıcı daha önce 5S kullandığını söylemiş. 5S'in ön kamerası ile aynı.

Ön kameraya çok başarısız demeyelim, ki kullanıcı daha önce 5S kullandığını söylemiş. 5S'in ön kamerası ile aynı.
Güncel aynı fiyat segmentindeki telefonlara göre iyi değil. Özellikle note 5 yanında başarısız.Telefon küçük olunca ve 5s kasasıyla sınırlandırılmış olunca daha büyük gelişmiş sensörler koymak mümkün olmamış galiba. Ben bunu 5s ile aynı kasayı kullanmasına bağlıyorum. Aynı büyüklükte yeniden tasarlansa 5s ön kamerası kullanmak zorunda kalmayabilirlerdi diye düşünüyorum.

Öncelikle o kadar para verdiğiniz bir telefonun kamerası muadillerine göre kötü bir kamera. Optik imaj sabitleyicisi dahi olmayan bir kamera. Ayrıca ön kamerası o fiyat segmentin de bulunan rakiplerinin gerisinde. Kamera bir telefon için en önemli özelliklerden birisidir ve bu konuda Note 5'in bariz bir üstünlüğü var. Ekran deneyimi olarak ise Note 5 daha iyi bir telefondur. Stabilite konusunda o kadar abartılacak bir fark yok. Herkes takmış bir stabileteye, yani Note 5 kullanan ben dahi kasma donma vb... hiç sorun yaşamadım. Samsung arayüzünü her gün daha iyi optimize ediyor emin olun. Fakat stabilite konusunda ios daha önde. Ama sizi temin ederim bu fark o kadar fazla değil.

Şarj ömründe Note 5 daha iyi bir performans veriyor. Aynı zamanda hızlı şarj olma özelliğide cabası. İkinci el konusunda ise İphone'lar ile kıyaslanacak pek bir telefon yok. Gerçekten ikinci el değeri olarak avantajlılar. Tasarım göreceli bir şey tabi ama Note 5 o büyüklükte ekranı o kasaya sığdırabilen en iyi telefon olduğu için ve rakibi olmadığı için tasarım konusunda Note 5 daha avantajlı. Eğer diyorsanız ki parasının her kuruşunu hak eden bir telefon alacağım. Note 5 daha uygundur. Ama ikinci el piyasasını da düşünürüm derseniz Apple ürünleri daha zor değer kaybeder. Benim görüşüm Note 5 fiyatıyla ve donanımıyla tercih edilmesi gereken seçenektir. Son olarak Note 5'in S pen avantajı bulunmakta ve kullanmaya alıştığınız zaman gerçekten farkı hissedeceksiniz.

Öncelikle o kadar para verdiğiniz bir telefonun kamerası muadillerine göre kötü bir kamera. Optik imaj sabitleyicisi dahi olmayan bir kamera. Ayrıca ön kamerası o fiyat segmentin de bulunan rakiplerinin gerisinde. Kamera bir telefon için en önemli özelliklerden birisidir ve bu konuda Note 5'in bariz bir üstünlüğü var. Ekran deneyimi olarak ise Note 5 daha iyi bir telefondur. Stabilite konusunda o kadar abartılacak bir fark yok. Herkes takmış bir stabileteye, yani Note 5 kullanan ben dahi kasma donma vb... hiç sorun yaşamadım. Samsung arayüzünü her gün daha iyi optimize ediyor emin olun. Fakat stabilite konusunda ios daha önde. Ama sizi temin ederim bu fark o kadar fazla değil.

Şarj ömründe Note 5 daha iyi bir performans veriyor. Aynı zamanda hızlı şarj olma özelliğide cabası. İkinci el konusunda ise İphone'lar ile kıyaslanacak pek bir telefon yok. Gerçekten ikinci el değeri olarak avantajlılar. Tasarım göreceli bir şey tabi ama Note 5 o büyüklükte ekranı o kasaya sığdırabilen en iyi telefon olduğu için ve rakibi olmadığı için tasarım konusunda Note 5 daha avantajlı. Eğer diyorsanız ki parasının her kuruşunu hak eden bir telefon alacağım. Note 5 daha uygundur. Ama ikinci el piyasasını da düşünürüm derseniz Apple ürünleri daha zor değer kaybeder. Benim görüşüm Note 5 fiyatıyla ve donanımıyla tercih edilmesi gereken seçenektir. Son olarak Note 5'in S pen avantajı bulunmakta ve kullanmaya alıştığınız zaman gerçekten farkı hissedeceksiniz.
Güzel yazmışsın hocam. :)

5S deki ön kamera 1.2 olmasına rağmen gayet net fotoğraf çekebiliyordum
Çekebilirsin tabi ama farkı anlaman için note 5 ile de çekim yapmanı tavsiye ederim.

Performans ve donanım dışında SE modelinin bir artısı yok. Bir de bu iki telefonu kıyaslamak mantıklı değil. Biri 5.7 boyutunda ekrana sahipken diğer model ise 4.0 boyutunda bu iki telefon arasında nasıl kaldın ilginç açıkçası. NOTE 5 her türlü daha başarılı bir telefon.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı