Notebook Açılışta Siyah Ekranda Kalıyor

Oguzhanaaa

Kilopat
Daha fazla  
Asus marka bir notebooka sahibim, sabah bilgisayar açıkken harddisk ile ilgili kurtarma vb. şeyler söylüyordu. Akşam ise aniden kapandı ve bir daha açılmadı. Açmaya çalıştığımda Asus yazısı çıktıktan sonra uzun süre dönüyor ve en son siyah ekran oluyor. Format atmak istedim fakat boot menüden format USB’sini seçtikten sonra yine ekran gelmiyor ve simsiyah kalıyor. Bir şekilde hallolur mu, yoksa harddisk, anakart vb. Bir şeyin mi değişmesi gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus K556UQ kullanıyorsun sanırım. Buradaki gibi UEFI olarak USB'yi hazırladın mı?
UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat
BIOS'tan Legacy'i disable yap. BOOT menüsünde USB'nin markasıyla beraber (Örneğin; UEFI Toshiba Transmemory) görünmesi gerek. gözükmüyorsa BIOS'u default ayarlarına sıfırla. Sonra büyük ihtimal görünür ve format işlemi başlar. Aslında o siyah ekranı güvenli mod ile de geçebilirsin. Çok önemli dosyaların varsa PC açılır açılmaz sürekli F8 basarsan güvenli mod açılır.
Windows 10 Kullanırken Güvenli Moda Nasıl Girilir? - Technopat

Asus K556UQ kullanıyorsun sanırım. Buradaki gibi UEFI olarak USB'yi hazırladın mı?
UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat
BIOS'tan Legacy'i disable yap. BOOT menüsünde USB'nin markasıyla beraber (Örneğin; UEFI Toshiba Transmemory) görünmesi gerek. gözükmüyorsa BIOS'u default ayarlarına sıfırla. Sonra büyük ihtimal görünür ve format işlemi başlar. Aslında o siyah ekranı güvenli mod ile de geçebilirsin. Çok önemli dosyaların varsa PC açılır açılmaz sürekli F8 basarsan güvenli mod açılır.
Windows 10 Kullanırken Güvenli Moda Nasıl Girilir? - Technopat
öncelikle cevabın için teşekkür ederim usb videoyu izleyerek hazırladım ve bir şekilde açtım formatı da atabildim tek sıkıntı çok yavaş çalışıyor driverlar tam güncellenemedi. güncelledikten sonra da yavaş çalışırsa sanırım harddiskimde problem var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı