Çözüldü Notebook D: sürücüsündeki HDD'yi SSD'ye dönüştürmek

• Konuyu başlatan MHC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.469
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MHC

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Emekli
MSI Notebook kullanıyorum.
C: sürücüsünde M2 SSD var, sorun yok.
D: sürücüsüne de SSD takmak istiyorum, fakat cihazımın özelliklerine baktığımda D: sürücüsünün olduğu yer 2.5" SATA HDD görünüyor.
SSD taksam çalışırmı veya dönüştürücümü olması lazım ya da SSD'yi haricenmi kullanmam gerek.
SSD1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Disk yönetimi üzerinden de kontrol ettiniz mi? Burdan tanıtıp harf ataması yapmak gerekiyor.
SSD takabilirsiniz. 2,5" SATA SSD uyumludur.

MSI notebook kullanıyorum.
C: Sürücüsünde M.2 SSD var, sorun yok.
D: Sürücüsüne de SSD takmak istiyorum, fakat cihazımın özelliklerine baktığımda D: Sürücüsünün olduğu yer 2.5" SATA HDD görünüyor.
SSD taksam çalışır mı veya dönüştürücümü olması lazım ya da SSD'yi haricenmi kullanmam gerek.Eki Görüntüle 1757198

2.5" SATA HDD olduğuna bakmayın. SSD takmanızda sorun yok. SSD'ler de 2.5" olduğu için sorun olmaz çalışır.

Disk yönetimi üzerinden de kontrol ettiniz mi? Burdan tanıtıp harf ataması yapmak gerekiyor.

Çözüm
Merhaba,

Herkesin faydalanabilmesi için çözümü detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?

Sağlıklı günler dileriz.
Çözüm: Yeni SSD'yi bilgisayara takıp disk yönetimini açıyoruz, harf ataması yapılmamış SSD'nin üzerine sağ tıklayıp diski başlat diyoruz, açılan pencerede altta MBR'ye tik atıp tamam diyoruz, tekrar sağ tık yapıp yeni basit birim oluştur diyoruz, gelen pencereden ileri tıklayıp sürücü harfi ya da yolu bölümünde harf belirleyip ileri diyoruz ve bölüm biçimlendire geliyoruz, altta birim etiketi bölümüne isim verip ileri ve tamam diyoruz. Bilgisayarımdan yeni SSD'yi ve atanmış ismini kontrol ediyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı