Çözüldü Notebook Ekran Kartını Görmüyor!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

odaneki

Kilopat
Bilgisayarıma format attım. Windows 7'den windows 8.1'e geçtim. Geçtikten sonra pc ekran kartını görmez oldu. Güncel driverlar felan yüklemeye çalıştım ama yinede hata verdi. Uygun donanım bulunamadı gibi bir hata.

Sonra bios baktımki vga card: emty yazısını gördüm. Biraz uğraştım ama düzelmedi. Tekrar windows 7 bile yükledim yine de görmüyor ekran kartını.

Resim1 deki gibi en güncel driveri indirdim. Daha sonra kurarken resim2 deki hatayı verdi. Resim3 te pc donanım gözükmemesine rağmen nvida sitesinde otomatik taramada ekran kartı modelini belirleyebiliyor.

- - - Güncellendi - - -

Bu da Bios taki fark ettiğim durum:

Laptopu ilk aldığımda üzerinde AMD HD6990M VGA Card vardı. Bir ay önce ekran kartı bozuldu ve Nvidia GTX 670MX ile değiştirildi. Laptop takılan Nvidia kartn id'si güncel driverin içinde tanımlı değildolayısla kurmaya çalışırken donanım bulunamadı diyor.

Eğer bilen varsa bu driver kur dosyaları içindeki nvams.inf gibi dosyaları editlemem gerekiyor. Bu işleminden
anlayan varsa hangi inf dosyalarını editlemem gerekiyor? Bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Sorun çözüldü... Nvidia driver kur dosyaları içindeki uygun inf dosyası, ekran kartı id'sine göre editlenerek ekran kartı bulunur hale geldi. Yüklerken yarıya gelmeden kurulumu yarım bırakıyordu.. Windows ayarlarından imzalı sürücü denetimi kapatılınca o sorunda ortadan kalktı ve yükleme işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı