Notebook Görüntü Gelmiyor

Blifzift

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde bir dizüstü bilgisayar var. Sorunum şu ki; elektriği taktıktan sonra prizin ucun bilgisayara takar takmaz bilgisayar kendini açmaya çalışıyor ancak bu arada ekrana görüntü gelmiyor ve düğmeden takip ettiğim kadarı ile ardı ardına döngü halinde laptop kendine res atıyor. Harici bir monitör bağlayıp denedim ancak aynı şekilde herhangi bir hata kodu veya bir ekran gelmiyor. Siyah ekran ile direk kendine res atmaya çalışıyor. Belki adaptörde temazsızlık vardır elektrik gidip geliyordur diye farklı adaptörler denedim ancak sonuç aynı. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Hikayesi ne?
Ne oldu da bu hale geldi?

Batarya ve fişini çıkartıp 10 dk bekleyip sonrasında sadece fişle çalıştırmaya çalış.
Herhangi bir hikayesi yok, akrabamın bilgisayarı standart her günkü gibi açmayı denediğinde dün böyle bir manzarayla karşılaşmış. Herhangi bir yiyecek/içecek de dökülme durumu yok.

OK.
Batarya ve fişini çıkartıp 10 dk bekleyip sonrasında sadece fişle çalıştırmaya çalış.

Olmaz ise BIOS pilini çıkarıp 10dk da onu bekleterek deneyebilirsin.

5 6 saattir zaten kapalı durumda bataryasız adaptörsüz. Ancak laptopta bios pilini çıkarma işlemi çok zahmetli geri toplaması sorun benim için. Farklı önerileriniz varsa beklemedeyim.

Makinadan makinaya değişir, bazılarında erişim kolay bazılarında biraz daha zor. Klavye altındaysa fazla işçiliği yok.

RAM'i çıkarıp takabilir, başka HDD ile açmayı deneyebilir ya da HDD'i çıkarıp USB ile boot ediyor mu diye bakabilirsin ama bunlar sadece deneysel şeyler.

Ben olsam söküp toplardım makinayı ama sen BIOS piline bile bulaşmak istemediğine göre sana uymaz.

Kolay gelsin.

Makinadan makinaya değişir, bazılarında erişim kolay bazılarında biraz daha zor. Klavye altındaysa fazla işçiliği yok.

RAM'i çıkarıp takabilir, başka HDD ile açmayı deneyebilir ya da HDD'i çıkarıp USB ile boot ediyor mu diye bakabilirsin ama bunlar sadece deneysel şeyler.

Ben olsam söküp toplardım makinayı ama sen BIOS piline bile bulaşmak istemediğine göre sana uymaz.

Kolay gelsin.

Olay tembellik veya üşengeçlikten gelmiyor, bilmediğimden dolayı biosa açmayı istemiyorum. Bios u açmak için bendeki makineye göre kasayı kompleaçmam gerekiyor. USB ile boot etmey5i denedim ancak hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor. Farkettim ki ilk açılıştan sonraki res sürecinden itibaren fan dönmeyi durduruyor daha sonrakilerde çalışmıyor, sadece ilk açılışta dönüyor normal hızında.

* Konu günceldir, alternatif çözümler için yorum kısmına yazın.

Bataryasız bir şekilde fişe takıp açmayı denedinizmi ? Daha evvel kullanırken çok ısınma yada fanlardan çok ses gelme gibi durumlarla karşılaştınızmı ? Laptop'un kendi adaptörü haricinde başka bir adaptörle uzun süre kullandınızmı ? Ekran kartınızda, anakartınızda yanmış olabilir.

Bataryasız bir şekilde fişe takıp açmayı denedinizmi ? Daha evvel kullanırken çok ısınma yada fanlardan çok ses gelme gibi durumlarla karşılaştınızmı ? Laptop'un kendi adaptörü haricinde başka bir adaptörle uzun süre kullandınızmı ? Ekran kartınızda, anakartınızda yanmış olabilir.

Evet farklı adaptörler ile bataryasız bir şekilde denedim ancak sonuç aynı maalesef. Ancak yanma durumu hakkında bir izlenime kapılmadım, durumu çözmeye çalışıyorum hala. Çok statik elektrik yüklenmiştir diye birkaç işlem yaptım ama o da nafile.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı