Notebook için donanım tavsiyesi

Daha fazla  
Herkese merhabalar,
Elimde olan Notebook'u (HP 15-DB0023NT AMD Ryzen 3 2200u 2.5GHz-4 GB-1TB HDD-15.6"-AMD-Windows 10 notebook) yükseltmek için araştırmaya başladım. Fakat 2 sorum olacak;

1- şu an Notebook'umda 4 GB DDR4 2400MHz CL17 bir RAM var. Yetersiz kaldığı için ve abartı oyunlar oynamadığım için şundan almaya karar verdim. Bu alacağım RAM şu an takılı olan ramimle uyumlu çalışır mı?

2- şu anda sistemimde 1TB 5400RPM HDD var. Fakat sistemim aşırı hantal kaldı. 30 dakikayı geçebiliyor açılması. Bunun için notebook'uma NVMe M.2 500GB bir SSD önermenizi isteyeceğim. Birçok marka var kaliteli kalitesiz pek takip edemiyorum. Emsallerine göre pahalı olmaması benim için yeterli. Çok oyun da oynamayacağım aslında bu yüzden kapasitede değişikliğe gitmem doğru olur mu?
Grafik programlarını (Adobe) kullanmak istiyorum. Bunun yanında arada sırada Minecraft, Dark orbit, FM21 falan oynuyorum kafa dağıtmak için.

Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Kullananlar var. Gördüğüm kadarıyla da memnunlar. Alabilirsiniz.

Peki 250GB almamı istemenizin sebebi nedir?
Windows 10'u ve oynayacağım birkaç oyunu SSD'ye kurmak istiyorum açıkçası. Onun haricinde depolamamı HDD'ye yapma istiyorum. Acaba 250GB yetecek midir bana?

250 GB önermemin sebebi Samsung kalitesinden kaynaklanıyor. SSD'lerde Samsung bir yana, diğer markalar bir yana. 250 GB yeter mi sorusuna sen daha iyi cevap verirsin. Kullandığın programlar ve uygulamaların boyutlarını dikkate almalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…