Notebook için soğutucu önerisi

bu kaç derece etki eder ? Zalmanın ns 2000 bundan iyi mi kötü mü sizce ?
Benim önerdiğim de gayet etkili olacaktır. 350-400₺ bandına girmenize gerek yok. Yüksek ihtimalle aynı etkiyi verir.
Yanlış bilgi vermiyorum, 84 derece bir oyuncu laptopu için normal bir değer. Soğutucuların fevkalade bir etkisi yok, havaya kaldırmasından dolayı düşürecek sıcaklık var bir. Soğutucunun fanlarının etkisi az denilebilir. 350 TL verdikten sonra istediği etkiyi yakalayamazsa boşuna para verilmiş gibi hissedilecek. Testlerde hep görüyoruz, işlemci 90-95'lerde geziniyor. Soğutması üst düzey bir laptop değilse 90-95 de kabul edilebilir.
Şöyle söyleyeyim işlemci ve ekran kartına gerçekten önemli ölçüde etki ediyor. En azından benim bilgisayarım için öyle. Kendi fanları çok güçlü, turbo fanı açtığım zaman altındaki soğutucudan çok yardım alıyor. Soğutucusuz kullandığım zaman anlıyorum bunu. Şöyle bir şey de var ki benim M.2 yuvamın altı delik delik, bu sayede soğutucu SSD'ye de soğuk hava atıyor. Kasanın içi tamamen hava akışı içerisinde kısaca. Sadece işlemci olarak düşünüyorsanız bu sizin sığ düşünceniz.
 
ne kadar fark ediyor acaba derece almaya değer mi ?

Laptopunuzun alt kısmındaki hava ızgaralarına, şuan ne kadar hava aldığına göre değişir hocam. Belki de soğutucu alınca aynı derecelerde çalışacak ama işlemci daha yüksek frekanslara çıkacak.

NS-2000'den daha düşük fiyatlı ürünlerde aynı performansı verebilir ancak malzeme kalitesi, yükseklik ayarı ve sessizliği NS-2000'i öne çıkarıyor.
 
Son düzenleme:
Eğer kullanmıyorsan sana da öneririm. Farkı anlarsın.
Benim laptopumun altındaki ızgaralar az ve küçük, o yüzden bana etkisi olmayacaktır. Konu sahibi soğutucu almak istiyorsa alabilir fakat 350 gibi yüksek meblağlar vermeye gerek yok bence, onun yerine kaliteli bir termal macun da aynı etkiyi ya da daha fazlasını verecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı