Notebook İşlemci Değiştirme

BGA makinesi ile eski işlemci sökülecek. Yeni işlemci alınacak. Alınan işlemci reball yapılacak. Sonra yine BGA makinesi ile lehimlenecek. Çok zor iş astarı yüzünden pahalıya patlar.

1. 2. 3. Nesil işlemcili laptopların eğer ultrabook değilse %90nı soketli. 4. Nesilden sonra istesende soketli anakart yok.
4.Nesilden sonra nasıl soketli model yok onu anlayamadım. Dediğim gibi modelden modele göre değişir. 9.Nesil değiştirilebilir model attım, bak izle.
Yanlış bilgi vermeyin. 4.Nesilden sonra nasıl soketli model yok onu anlayamadım. Dediğim gibi modelden modele göre değişir. 9.Nesil değiştirilebilir model attım, bak izle.

Son düzenleme:
Kardeşim onlar laptop değil desktop işlemci.
Notebook ama içinde masaüstü işlemcisi barındırıyor. Benim demek istediğim şey modele göre değiştirilebiliyor olmasıdır ama senin dediğin şey ise çok kesin bir yargıydı. Senin kasttettiğin şey sadece BGA yapılı işlemciler değiştirilemiyorsa evet haklısın ama burada nesil önemli değil üreticinin nasıl ürettiğidir.

Notebook ama içinde masaüstü işlemcisi barındırıyor. Benim demek istediğim şey modele göre değiştirilebiliyor olmasıdır ama senin dediğin şey ise çok kesin bir yargıydı. Senin kasttettiğin şey sadece BGA yapılı işlemciler değiştirilemiyorsa evet haklısın ama burada nesil önemli değil üreticinin nasıl ürettiğidir.
Kardeşim senin dediğin laptoplar tüm laptopların içerisinde %1 bile değil. İntel 1. 2. 3. Nesil laptopların %90nı soketli. Üreticiyle alakası yok her işlemcinin soket yapısını İntel belirler anakart üreticiside buna uymak zorundadır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı