Notebook İşlemci Soğutma Ayağının Kopması

tunadalgic

Hectopat
Casper CSD serisi notebook kullanıcısıyım. Bilgisayarımın fanı çok hızlı çalışmaya başladığını için fan tozlandığını düşününerek arka kapağı açtığım da birde baktım ki işlemci ve ekran kartının yanlarında bulunan soğutucu vidaları yerinden kopmuş halde. Bununla ilgili olarak ne yapmamı önerirsiniz ? Garanti bitmiş sayılır servise mi göndermem daha doğru olur ki ücret nasıl olur yada kendim nasıl o kısımları eskisi gibi sabitleme yapabilirim. Konuyla ilgili olarak yardımcı olursanız çok sevinirim ....

Anakart modeli Pegatron C15B

20160515_042733.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kırılan parçayı çıkarabileceksen hırdavatçıdan somun civata alabilirsin, boyutları deliklere göre ayarlarsın, uzun olursa kestirirsin boydan. Zor kısım kırık parçaları çıkarman, düşük devirli el matkabın varsa ve elinden geliyorsa deneyebilirsin. Elinden gelmiyorsa hiç bulaşma, somun civata yerine perçin dökümanları eklediğine göre tamirci daha iyi bir seçenek.

Kırılan parçayı çıkarabileceksen hırdavatçıdan somun civata alabilirsin, boyutları deliklere göre ayarlarsın, uzun olursa kestirirsin boydan. Zor kısım kırık parçaları çıkarman, düşük devirli el matkabın varsa ve elinden geliyorsa deneyebilirsin. Elinden gelmiyorsa hiç bulaşma, somun civata yerine perçin dökümanları eklediğine göre tamirci daha iyi bir seçenek.

şu şekilde düşündüm 1 nolu kısmı söktükten sonra ikinci kısım vidanın oturma yeri zaten daha önceden yapıştırılarak monte edilmiş ki laptop anakartı olduğu için anakartın arkasın da pek geniş bir alan yok dolayısıyla da tablalı somun resimde görüldüğü gibi anakartın altından sokulursa eğer daha rahat olacağını düşündüm. Fakat fan bakır blok sabitleme yerine uyumlu vida nereden bulabilirim diye sormuştum en mantıklısı bu şekilde olur herhalde diye düşünüyorum.
20160515_042733.jpg

Dediğim gibi önce 2 numarayı temizle, 1 numarada zaten sorun yaşamıyor olman gerek.
Parça için hırdavatçılara bak, Bauhaus gibi bir yer de olabilir, olmadı tamircilere bakarsın ama gerek yok.
Vidanın kafası ufak olursa pul kullanırsın, ya da plastik bir kart vb. bir yerden parça kesip uydurursun.

Ben eski makinamda 2 numarayı matkapla temizlemiştim ama acemisiysen anakarttan olursun.

Sonrasında Carrefour alışveriş kartından küçük kare bir parça kesip ortasına, takacağım vida (ben laptop kasa vidası kullanmıştım) çapından biraz ufak delik açtım. Bunu somun gibi kullanmıştım, bu şekilde bile yapabilirsin.

Yani tablalı somun ile uğraşmana gerek yok, perçin zaten kullanamazsın, perçin makinası gerekir ve perçini perçinleyince vida gibi açamazsın.

Üzerinde düşünmeni gerektiren bir problemin yok, olur öyle.

Casper CSD serisi notebook kullanıcısıyım. Bilgisayarımın fanı çok hızlı çalışmaya başladığını için fan tozlandığını düşününerek arka kapağı açtığım da birde baktım ki işlemci ve ekran kartının yanlarında bulunan soğutucu vidaları yerinden kopmuş halde. Bununla ilgili olarak ne yapmamı önerirsiniz ? Garanti bitmiş sayılır servise mi göndermem daha doğru olur ki ücret nasıl olur yada kendim nasıl o kısımları eskisi gibi sabitleme yapabilirim. Konuyla ilgili olarak yardımcı olursanız çok sevinirim ....

Anakart modeli Pegatron C15B

Eki Görüntüle 160676
Aynı problemi yaşıyorum şuan nasıl bir çözüm yolu izlediniz ya da yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı