Notebook masaüstü bilgisayara dönüştürülür mü?

Kucuk.HaoCuk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yakın zamanda elime bir kutu geçti aşağıda görselini bıraktım, Notebook'um için bunu kasa haline getirmek istiyorum fakat havalandırma sirkülasyonunu nasıl yapacağımdan emin değilim. Kendi şahsi fanları devre dışı bırakıp (söküp) harici olarak kasa fanı tarzı bir şey ile kullanmak istiyorum. Monitörüm ile kullanıyorum kasadan farkı yok, bilgisayarın taşıma huyum da yok sabit duruyor. Isınma problemi yaşıyorum ve böyle bir yöntem geldi aklıma, hem de estetik duracağını düşünüyorum.

Detaylı bir şekilde özetlemek gerekirse;

Alt kasa kapağı olmayacak.

Kendi fanlarını çıkartacağım işlemci için sıvı soğutma + 2 tane de hava çıkışı için harici fan düşündüm ama pek anlamam bu işlerden. Gereksiz masraf da yapmak istemiyorum.

Harici güç tuşu koyacağım.

Bu ne kadar mantıklı olur sizce? Yapmaya değer mi ne dersiniz?

Dosya Ekleri

• 1000055303.jpg
    1000055303.jpg
    206,6 KB · Görüntüleme: 34
  • 1000055304.jpg
    1000055304.jpg
    211,9 KB · Görüntüleme: 28
  • 1000055305.jpg
    1000055305.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 31
  • 1000055306.jpg
    1000055306.jpg
    165,9 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası laptopu ters çevirip, arka kapağını çıkarıp oraya 2 tane 120mm fan koyarsan gayet yeterli olur. Amaç bakır bloğu soğutmak. Görünüş estetiklik arıyorsan mecbur masaüstü kasa toplayacaksın.

Ben bunu yapar kullanırdım o kadar masrafa değmez.

Açıkçası laptopu ters çevirip, arka kapağını çıkarıp oraya 2 tane 120mm fan koyarsan gayet yeterli olur. Amaç bakır bloğu soğutmak. Görünüş estetiklik arıyorsan mecbur masaüstü kasa toplayacaksın.

Boyutlari uyuyorsa aslinda icine ufak masaustu kurulabilir belki.

Olabilir guzel durur.
Sivi sogutma filan hazir ürün kullanamazsin, uymaz hazirlari ya kendin kesicen ya da dönüştürücü ureticen.
Dönüştürücü yaparsan aslinda isin daha rahat olur.
Dönüştürücü kısmını biraz açabilir misin ?

Ters Çevirme kısmı aklıma gelmemişti böyle daha mantıklı olur gibi duruyor temeli bu şekilde ilerleteceğim onun haricinde hava giriş çıkış hangi yönlerde olduğu fark eder mi ön arka yan alt gibi ?

Dönüştürücü kısmını biraz açabilir misin?

Ters Çevirme kısmı aklıma gelmemişti böyle daha mantıklı olur gibi duruyor temeli bu şekilde ilerleteceğim onun haricinde hava giriş çıkış hangi yönlerde olduğu fark eder mi ön arka yan alt gibi?

Simdi, masaustu sogutucu ile laptop sogutucunun baglanti yerleri ayni degildir diye dusunuyorum, arastirmadim. Dönüştürücü su ise yarayacak. Bir bakir plaka dusun, hem laptopunda olan sogutcunun deliklerine uyacak, hem de marketten aldığın hazir sivi sogutmanin deliklerine uyacak. Nasıl yaparsin, bir plaka bulursun internetten ya da kestirirsin. Once buna buna marketten aldığın sivi sogutma icin delik acarsin, sonra laptopun deliklerine uygun delik acarsin, vida yukseltmeleri koyarsin, plastik bunlar zaten, sonra hepsini birbirine montajlarsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı